Ιταλία - Αρμενία 9-1: Ρεκόρ παντού! (vid)

Η Σκουάντρα Ατζούρα έκλεισε τον όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 με 10 νίκες σε 10 ματς, για πρώτη φορά μετά το 1948 πέτυχε 9 γκολ σε ένα 90λεπτο και για πρώτη φορά γενικά είχε 7 διαφορετικούς σκόρερ!

Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε καταφέρει από τα προηγούμενα παιχνίδια να προκαλέσει ξανά ενθουσίασμο στη γειτονική χώρα και τώρα θα επικρατήσει η παράνοια! Παρανοϊκό, μοιάζει, άλλωστε και το γεγονός ότι οι Ατζούρι, μόλις δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ της Ρωσίας, έχει αλλάξει τόσο πολύ, αρέσει με το παιχνίδι της, τη νοοτροπία της και φυσικά τα ρεκόρ που έρχονται το ένα μετά το άλλο. Ακριβώς όπως έρχονταν το ένα μετά το άλλο τα γκολ απέναντι στη δύσμοιρη Αρμενία, που έζησε έναν εφιάλτη στο Renzo Barbera του Παλέρμο!

Το ματς, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους Ατζούρι να ανοίγουν το σκορ στο 8' με τον Ιμόμπιλε και να κάνουν το 2-0 στο επόμενο λεπτό με τον Τζανιόλο, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ τους. Ρεκόρ κι αυτό! Το 3-0 από τον Μπαρέλα στο 29' και το 4-0 από τον Ιμόμπιλε (ξανά) στο 33' ανέβασε το σκορ στο 4-0 στο ημίχρονο και όλοι περίμεναν ότι οι Ιταλοί θα σταματούσαν κάπου εκεί. Λάθος... Ο Μαντσίνι προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία της απόλαυσης του επιθετικού επιθετικού και η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή: 5-0 από τον Τζανιόλο (ξανά) στο 64', 6-0 από τον Ρομανιόλι στο 72', 7-0 από το πέναλτι του Ζορζίνιο στο 75', 8-0 από τον Ορσολίνι στο 77' και αφού η Αρμενία έκανε το... λάθος να μειώσει στο 79' με τον Μπαμπαγιάν, ήρθε και η τιμωρία της... Γκολ και από τον Κιέζα στο 81' για το τελικό 9-1, το οποίο θα περάσει στην ιστορία, αφού για πρώτη φορά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948, όταν αντίπαλος ήταν οι ΗΠΑ, η Σκουάντρα Ατζούρα έβαλε τόσα γκολ σε ένα παιχνίδι!

Για το γόητρο η Βοσνία
Την ώρα που η Ιταλία... βασάνιζε την Αρμενία, η Βοσνία βασανιζόταν μέχρι να ανοίξει το σκορ στην έδρα του Λιχτενστάιν. Τελικά το έκανε στο 57' με τον Τσίβιτς και από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο απλά, με τον Χότζιτς να σκοράρει δύο φορές μέσα σε 8 λεπτά (64' και 72'), γράφοντας το τελικό 0-3. Νίκη γοήτρου και μόνο, αφού οι Βόσνιοι δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά του Euro.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιταλία 30 (37-4)
2. Φινλανδία 18 (16-10)
3. Ελλάδα 14 (12-14)
4. Βοσνία 13 (20-17)
5. Αρμενία 10 (14-25)
6. Λιχτενστάιν 2 (2-31)

Δειτε Επισης

Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης