Επιστολή καταπέλτης από Σκαπούλλη-«Πιάσαμε πάτο»

Επιστολή προς τα ΜΜΕ, έστειλε ο παρατηρητής της UEFA και πρώην διαιτητής Χρήστος Σκαπούλλης. 

Ανάμεσα σε πολλά ο πρώην διαιτητής αναφέρεται σε αρκετά μελανά σημεία στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Σωματεία, Κύπριοι ποδοσφαιριστές, διαιτησία και Λαγιέκ είναι μέσα στο μενού της επιστολής που έγραψε.

Αναλυτικά: 

“Οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας μας θα απορούν γιατί με λίγες γραμμές στέλνουμε τα δικά μας μηνύματα για τα ποδοσφαιρικά πράγματα στην Πατρίδα μας.

Απλή είναι η απάντηση.  Γιατί πραγματικά νοιαζόμαστε για το ποδόσφαιρο μας όπως το προωθεί η UEFA.

Δυστυχώς όλες οι στατιστικές διεθνώς επισημαίνουν ότι στα καλά φθάσαμε στο πάτο και στα κακά απογειωθήκαμε στην κορυφή.

Τα σωματεία μας είναι πολύ φιλόξενα για γερασμένους ποδοσφαιριστές με παχουλούς μισθούς και με αρνητικές συνέπειες στο Εθνικό μας συγκρότημα. Θετικές και άξιες επαίνου είναι οι μεγάλες προσπάθειες των σωματείων μας, τα οποία με τις επιτυχίες τους κατατάσσουν την Κύπρο μας στην 15η θέση επί συλλογικού επιπέδου στην Ευρώπη.

Οι προπονητές ανά πάσα στιγμή είναι στα πρόθυρα της απόλυσης, χωρίς να υποτιμώ την παρουσία ικανών ξένων και Κυπρίων προπονητών.

Τα σωματεία μας υποτιμούν τον Κύπριο Ποδοσφαιριστή έστω και εάν πληρώνουν σημαντικό πρόστιμο χωρίς να δίνουν προσοχή στα ταλέντα που υπάρχουν στις ακαδημίες τους.

Σπρώξαμε τον κόσμο προς την πολυθρόνα και τον απομακρύνουμε από τα γήπεδα.

Η παρουσία των διεθνών μας Διαιτητών στις διοργανώσεις Συλλόγων είναι ανύπαρκτη περιοριζόμενη μέχρι τον Αύγουστο χωρίς να υποτιμώ τις ικανότητες τους. Απλά πληρώνουν τα λάθη του παρελθόντος!

Επίλεκτοι διαιτητές παραμελούνται και εξαφανίζονται, ενώ άλλοι μη ικανοί «σπρώχνονται και προάγονται ευνοϊκά με αποτέλεσμα να χάνονται στην πορεία του χρόνου.

Ιδού γιατί η Διαιτησία  μας στηρίζεται σε διαιτητές οι οποίοι αριθμούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αλήθεια μας αρέσει ο πάτος, θέλουμε να διορθωθεί η κατάσταση και με ποιον τρόπο;

Σίγουρα όχι με την απόφαση της ΚΟΠ να προσλάβει τον κ Layec στη θέση του Προέδρου της ΕΔ αποσιωπώντας ή υποτιμώντας το γεγονός ότι ταυτόχρονα είναι και Τεχνικός Διευθυντής των Διαιτητών στο Βέλγιο με μισθό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Είναι δυνατόν να λειτουργεί ο κ Layec σε δύο εκκλησιές ταυτόχρονα; Ασφαλώς όχι χωρίς να μην τίθεται η διαιτησία μας στο περιθώριο.

Πως προσλήφθηκε ο κ Layec και με ποιους όρους;

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που περιμένουν μια απάντηση.

Με λίγα λόγια ο κ Layec προσλήφθηκε για να υπογράφει τον κατάλογο διορισμού των διαιτητών ο οποίος του παρουσιάζεται;

Αναμένουμε με ανησυχία απαντήσεις γιατί δεν μας τιμά ο πάτος αλλά και γιατί νοιαζόμαστε για το ποδόσφαιρο.

Χρίστος Σκαπούλλης

Παρατηρητής UEFA-FIFA