Οι ευθύνες της επόμενης μέρας και το κολύμπι στα... κύματα για τον Σιμόν

Την επόμενη μέρα μετά την 5η ήττα στα προκριματικά του Euro 2020 από τη Σκωτία, άρχισαν να κοιτάζουν άπαντες στο στρατόπεδο της Κύπρου. Η προδιαγραφόμενη - μέτρια από βαθμολογικής άποψης - θέση, δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους διεθνείς, αφού όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στον όμιλο και στη χθεσινή (16/11) αναμέτρηση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να είχε κλειδώσει την τρίτη θέση. 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις άδικες αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης αφού, σε δύο κομβικά σημεία (σ.σ. γκολ Εφραίμ και πέναλτι στον Πιέρο Σωτηρίου), ο Αυστριακός έκλεισε τα μάτια σε δύο περιπτώσεις όπου το VAR (σ.σ. αν τίθετο σε εφαρμογή) θα μπορούσε να διορθώσει αυτά τα λάθη. 

Παρ'  όλα αυτά, η ευστοχία των Σκοτσέζων αποτέλεσε το σημείο κλειδί στην έκβαση του αγώνα, αφού η γρήγορη αντίδρασή τους στο γκολ του Εφραίμ, έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος τους, αν και το γκολ τους σημειώθηκε πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Η παρουσία της Κύπρου δεν ήταν κακή, αντιθέτως σε αρκετά σημεία του αγώνα έπαιξε καλύτερα από τη Σκωτία και με λίγη περισσότερη προσοχή θα μπορούσε να πανηγυρίσει το τρίποντο ή έστω τον βαθμό. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι οι παίκτες δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. 

Οι πιθανότητες κατάληψης της τρίτης θέσης στον όμιλο είναι πλέον απειροελάχιστες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η Κύπρος θα πάει για να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια στο Βέλγιο, αν και ρεαλιστικά είναι δύσκολο να ζητάς βαθμολογικό κέρδος απέναντι σε μια τέτοια ομάδα στην έδρα της. 

Το μεγαθήριο που βρίσκει απέναντί της η Κύπρος δεν κάνει... εκπτώσεις γι' αυτό και άπαντες θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ακόμη και αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο από το συγκεκριμένο ματς.  

Μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής, θα πρέπει να γίνει άμεση διευθέτηση του συμβολαίου του Ραν Μπεν Σιμόν. Ο ίδιος παρουσιάστηκε αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον του, αφού με έμμεσο τρόπο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας του για να τρέξουν άλλα θέματα. 

Ο προπονητής της εκάστοτε ομάδας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της, έτσι η Ομοσπονδία καλείται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση σχετικά με το μέλλον του 48χρονου κόουτς. Αν δεν υπάρχει πίστη ότι η καθοδήγηση του Ισραηλινού μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το μεγάλο βήμα στα τελικά μιας διοργάνωσης, τότε οι δρόμοι των δύο πλευρών θα χωρίσουν οριστικά.

Τη δεδομένη στιγμή, το κλίμα για τον Σιμόν δεν φαντάζει ως το ιδανικότερο για να συνεχίσει στο τιμόνι της ομάδας, αφού με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν υπήρξε βελτίωση ως προς τη βαθμολογική συγκομιδή της Εθνικής και ο Ισραηλινός αναμένεται ν' αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. 

Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές υπήρχαν και πάντοτε θα υπάρχουν στην Εθνική Κύπρου. Το ταλέντο όμως δεν σου εξασφαλίζει τίποτα από μόνο του αν δεν το δουλέψεις. Η ποιότητα και το ταλέντο σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση, είναι τα στοιχεία που μπορούν να βάλουν την Κύπρο στο μονοπάτι της επιτυχίας.  

Με αυτά τα δεδομένα, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στις κλήσεις της Εθνικής θα πρέπει να νιώσουν στο πετσί τους ότι η ομάδα μπορεί για κάτι καλύτερο. Σε αντίθετη περίπτωση, στο τέλος της επόμενης προκριματικής φάσης η συζήτηση για το τι έφταιξε που η Κύπρος δεν τα κατάφερε να προκριθεί θα επαναληφθεί σαν ένα... αιώνιο ντεζαβού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε για μια μέρα την Κύπρο εκτός της Ε.Ε.»
«Προτεραιότητά μου το περιβάλλον, η υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα»
«Ενώπιον τεράστιων προκλήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση»
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει ν’ αποκτήσει περισσότερες εξουσίες»
«Η Κύπρος έχει ρόλο να διαδραματίσει στον επανασχεδιασμό της Ευρώπης»
«Ν’ ανοίξει η πόλη-φάντασμα, να δυναμώσει η φωνή της Κύπρου στην Ευρώπη»
«Στόχος μου είναι να δουλέψω για την εδραίωση της κοινωνικής Ευρώπης»
«Θέσπιση κατώτατου μισθού για να τερματιστεί ο εργασιακός μεσαίωνας»
«Πρώτιστο θέμα για μένα η κοινωνική ευημερία των συνανθρώπων μας»
«Κοινωνίες όπου άντρες και γυναίκες θα προασπίζονται τα συμφέροντα όλων»