Ο Ζινεντάν Ζιντάν και τα πειράματά του για να βρει τη σωστή συνταγή!

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τις  αποφάσεις του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν. Ο νεαρός βραζιλιάνος φορ Ροντρίγο ο οποίος σημείωσε τρία γκολ σ ένα παιχνίδι, ξαφνικά είναι στον πάγκο στο επόμενο, κάτι που εξέπληξε τους πάντες, πόσο μάλλον τον ίδιο το νεαρό ποδοσφαιριστή.

Βεβαίως όλα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου από τον Γάλλο τεχνικό ,ο οποίος προκειμένου να παρουσιάσει μία όσο το δυνατό, ισχυρότερη ομάδα γίνεται, συνεχίζει ακόμη να κάνει διάφορα πειράματα  με αλλαγές παικτών.

Μετά το άνετο 4-0 επί της Ειμπάρ για το Ισπανικό πρωτάθλημα, ο Ζιντάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω όλοι να δείξουν ότι είναι έτοιμοι. Πρέπει να διαχειριστώ την ομάδα και να βεβαιωθώ ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές  θεωρούν ότι αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της ομάδας. Αυτό νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε και να καταφέρουμε  μεγάλα πράγματα. Με 12 ή 13 ποδοσφαιριστές  μπορείτε να πετύχετε για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά όχι για περισσότερο χρόνο…»

Εναντίον της Ειμπάρ, ο Ζιντάν  αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον νεαρό Ροντρίγο ο οποίος στο 6-0 κατά της Γαλατασαράι για το Τσάμπιονς Λιγκ, είχε σημειώσει τρία γκολ .  Αντ 'αυτού, ο Ζιντάν επανέφερε στην βασική ενδεκάδα τον Λούκας Βάθκεθ , ο οποίος είχε χάσει πρόσφατα την θέση του , παρά το γεγονός ότι ήταν προτιμώμενος για το ξεκίνημα στην αρχή της σαιζόν.

Ο Ζιντάν πραγματοποίησε κι άλλες αλλαγές όπως στη θέση των δύο τερματοφυλάκων όπου έβαλε τον διεθνή Βέλγο,  Τιμπό Κουρτουά κι άφησε εκτός του  Αλφόνς Αρεολά, ενώ έκανε αλλαγές και στους ακραίους μπακ. Συγκεκριμένα άφησε στον πάγκο τον βραζιλιάνο, Μαρσέλο βάζοντας στην θέση του τον ταλαντούχο Γάλλο, Φερλάντ Μεντί. Το ίδιο έκανε και στην μεσαία γραμμή, όπου χρησιμοποίησε τους Φεντερίκο Βαλβέρδε ένα νέο εξαίσιο ταλέντο που πιστεύεται πως μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Ο 21χρονος  Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής , πέραν του ότι σημείωσε κι ένα ωραίο γκολ, γενικά έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Δίπλα του ήταν ο βραζιλιάνος, Κασεμίρο και δεξιά ο πολύπειρος, πρώτος παίκτης στον κόσμο το 2018, ο Κροάτης, Λούκα Μόντριτς. Ο Γερμανός, Κρόος δεν χρησιμοποιήθηκε.

Οι αμετακίνητοι είναι ο δεξιός μπακ, Καρβαχάλ , οι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Βαράν, Σέρχιο Ράμος) . Ο έμπειρος Γάλλος φορ, Καρίμ Μπενζεμά που φέτος πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες του σαιζόν στην Ισπανία με την Ρεάλ και αριστερά ο Βέλγος, Εντέν Αζάρ που προσπαθεί να βρει τον καλό του εαυτό και στα τελευταία παιχνίδια, παρουσιάζει αρκετή βελτίωση.

Ο Ζιντάν προσπαθεί να δώσει κίνητρο σε όλους, ούτως ώστε να είναι ετοιμοπόλεμοι τόσο για την συνέχεια του πρωταθλήματος που προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη, όσο και για το Τσάμπιονς Λιγκ, την φάση των νοκ-άουτ αγώνων όπου η «Βασίλισσα» ποντάρει πολλά στην διοργάνωση αυτή. Όσο κι αν έως τώρα δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή της…

Υπάρχει αρκετός δρόμος και όλοι γνωρίζουν τι είναι ικανή να πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης…
 

Μάνος Σταραμόπουλος
Δημοσιογράφος – Αναλυτής διεθνούς ποδοσφαίρου και υποθέσεων
Μέλος επιτροπής ποδοσφαίρου AIPS και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στατιστικής IFFHS
Ανταποκριτής: France Football, A Bola, Discoveryfootball. com , Mundo Deportivo

Δειτε Επισης

«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή