Η θέση του Πάπουτσου για την κάθοδο ξένων διαιτητών

Για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το αίτημα του Απόλλωνα για την κάθοδο των ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος.
 
Όπως τόνισε στον Super Sport FM 104.0, οι Κύπριοι διαιτητές είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, εκτός αν διαφανεί πολύ μεγάλη ανικανότητα εκ μέρους τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
 
Αναλυτικά τι είπε:
 
«Δεν πρέπει να χαλάσει η προσπάθεια που γίνεται για βελτίωση των διαιτητών. Υπάρχουν διαιτητές με ικανότητες. Συμφωνώ πως δεν υπάρχει η κατάλληλη εμπειρία, όμως υπάρχει προσωπικότητα. Πρέπει να δοκιμάζονται στις μικρές και μετά να στελεχώνουν την πρώτη. Όταν μιλάμε για το ντέρμπι Απόλλων-ΑΠΟΕΛ. έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά σε πολλά ντέρμπι. Προσπάθησε, δεν λέω πως δεν έκανε λάθη. Όμως δεν πρέπει να τον κρεμάσουμε. Έχουμε όλοι τις κακές μας. Αν τεθεί σε εμάς θέμα ξένων διαιτητών, θα πούμε πως υπάρχουν ικανοί διαιτητές. Εκτός αν διαφανεί πως δεν μπορούν τραγικά να ανταποκριθούν. Δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλη ανικανότητα που να πρέπει να φέρουμε ξένους διαιτητές. Στην Κύπρο των 600 ευρώ με πέντε προπονήσεις, γίνεται προσπάθεια. Είναι αρκετά τα λεφτά και πρέπει να τα παίρνει με την αξία του. Έχουν υποχρέωση να παρουσιάζονται καλύτεροι. Δεν χάνονται οι ικανότητες του με μια μέτρια ή κακή διαιτησία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Οι σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις που αναμένεται να ξεχωρίσουν το 2021
Ο χρόνος ζωής του κορωνοϊού
2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας
Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο-Η ακτινογραφία της παγκόσμιας προσπάθειας
H λίστα με τις 25 πιο έξυπνες χώρες του πλανήτη (πίνακας)
Το ΥouTube σπάει τα ταμεία-Πού έφτασαν τα μηνιαία έσοδα από διαφημίσεις
Infographic: Η αλυσίδα των τεστ που έσπασε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού
Infographic: Ο κορωνοϊός έθεσε σε καραντίνα όλο τον πλανήτη
Infographic: Η ακτινογραφία του κορωνοϊού στην Κύπρο-Τα δημογραφικά στοιχεία