Ο σεληνιασμένος Μερκής και τα δεδομένα στο σκοράρισμα του ΑΠΟΕΛ

Έξι παιχνίδια πρωταθλήματος έχουν περάσει και ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ έχει σημειώσει 12 γκολ. Ήτοι, δύο γκολ ανά αγώνα, για την ομάδα του Τόμας Ντολ.

Σίγουρα, αυτή η επίδοση θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη για τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρωτάθλημα. Η δυσκολία στο σκοράρισμα είναι εκεί και αυτό φαίνεται από τον πίνακα των σκόρερ της λευκωσιάτικης ομάδας.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τόμας Ντολ στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Γιώργος Μερκής με τέσσερα γκολ. Αυτή η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον διεθνή Κύπριο κεντρικό αμυντικό. Ο Κύπριος στόπερ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής πορείας των γαλαζοκιτρίνων και διάγει μια πολύ παραγωγική περίοδο για τον ίδιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συγκινητική ιστορία της Χριστίνας και η έκπληξη του Εφραίμ (vid)

Ακολουθούν με δύο γκολ οι Λίνους Χαλένιους και Αντρίγια Πάβλοβιτς. Οι δύο τους αγωνίζονται ως βασικοί στα τελευταία παιχνίδια, όμως η παραγωγικότητα τους μπροστά στο αντίπαλο τέρμα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με την κλάση τους.

Από ένα γκολ έχουν σημειώσει για την ώρα, οι Αντρέ Βιντιγκάλ, Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, Λούκας Σόουζα και Ούρος Μάτιτς.

Δεδομένο είναι πως ο Γερμανός τεχνικός του ΑΠΟΕΛ περιμένει και από άλλους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του ρόστερ να ανεβάσουν στροφές και να αρχίσουν να «φορτώνουν» με τέρματα τις αντίπαλες εστίες. Ποδοσφαιριστές, όπως οι Μούσα Αλ Τάμαρι, Γιώργος Εφραίμ, Ρόμαν Μπέζιακ και Τόμας Ντε Βινσέντι δεν έχουν πάρει ακόμα... μπρος και ο Ντολ περιμένει το ξέσπασμά τους.

Από την άλλη, το θετικό στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι πως τα 12 γκολ της ομάδας έχουν προέλθει από όλες τις γραμμές. Έχουν σκοράρει αμυντικοί (Μερκής και Μιχαϊλοβιτς), μέσοι (Σόουζα και Μάτιτς), αλλά και δύο εκ των επιθετικών της ομάδας (Πάβλοβιτς και Χαλένιους).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: