Ραγίζει καρδιές η δύναμη ψυχής της Κάλιας-«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Το μεγαλείο αλλά και τη δύναμη της ψυχής της απέδειξε για ακόμη μια φορά η Κάλια Χριστοφή, η οποία με τη θέληση και το πείσμα της παραδίδει στην κοινωνία τα πιο ηχηρά μαθήματα ζωής. Η μικρή μαχήτρια, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στον υπερμαραθώνιο «Τρέχω για ένα όνειρο, εκπληρώνω μια ευχή», αυτή τη φορά ταξίδεψε στην Αθήνα για να «τρέξει» σε αναπηρικό αγωνιστικό αμαξίδιο στον Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Μαζί με τον Αλέξανδρο και τον Κλείτο, οι οποίοι παρομοίως βρίσκονταν σε τροχοκάθισμα, η Καλία  «έτρεξε» τα 42 χιλιόμετρα της διαδρομής από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο, και εισέπραξε στον τερματισμό το πιο θερμό χειροκρότημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκίνησε η δύναμη ψυχής της Κάλιας, του Αλέξανδρου, της Δήμητρας και του Κλείτου (pics)

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το πράγμα που έζησα. Είχα γεμίσει με πολύ ωραία συναισθήματα, γιατί ήμουν ανάμεσα σε άγνωστο κόσμο και που έβλεπα τις αντιδράσεις του όταν τρέχαμε, ήταν πολύ χαρούμενος. Αυτό έδινε σε μένα αλλά και στους συναθλητές μου ώθηση να προχωρήσουμε και να τερματίσουμε. Ήταν το κάτι άλλο. Όσο κουρασμένοι και να ήμασταν, ένιωθα ότι μάς έσπρωχνε ο κόσμος, με το χειροκρότημα και τις φωνές του. Μάς φώναζαν καλό τερματισμό, καλή συνέχεια…», ήταν το πρώτο σχόλιο της Κάλιας Χριστοφή στην OMADA του REPORTER για τις εντυπώσεις της στον Μαραθώνιο της Αθήνας. 
«Κουράστηκα λίγο στη διαδρομή γιατί δεν είμαι συνηθισμένη να βρίσκομαι σε τροχοκάθισμα, αλλά είναι κάτι που άξιζε τον κόπο. Και τα άλλα παιδιά στα αμαξίδια που βρίσκονταν στην ομάδα μου ήταν κατενθουσιασμένα και τραγουδούσαν. Μαζί με την ομάδα μου υπήρχαν ακόμη ένδεκα Κύπριοι αθλητές αλλά υπήρχαν και άλλοι Κύπριοι που ξεκινούσαν από διαφορετικά σημεία. Εμείς κάναμε 42 χιλιόμετρα, από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τυφλός αθλητής τερμάτισε τον Μαραθώνιο χωρίς συνοδεία

Η Κάλια Χριστοφή, δεν έκρυψε μάλιστα και τη συγκίνησή της με την ολοκλήρωση του Μαραθώνιου, αφού με την είσοδό της στο Καλλιμάρμαρο, ξέσπασε σε κλάματα για την τεράστια της επιτυχία. «Στον τερματισμό υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και ανυπομονούσαμε για το τέλος. Αρκετοί δάκρυζαν από χαρά, μέχρι και ‘γω γιατί πραγματικά ακόμα δεν συνειδητοποίησα αυτό το πράγμα που έκανα. Για μένα είναι κάτι το απίστευτο, να βλέπω ότι είμαι εκεί μέσα στις βροχές και κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου που ήταν ο υγιείς τερματισμός. Ο απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας, ήταν να αποδείξουμε ότι και τα άτομα με αναπηρία έχουν θέση στην κοινωνία και μπορούν να συμμετέχουν παντού».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρώτες βοήθειες σε 300 δρομείς στον Μαραθώνιο-17 άτομα στο νοσοκομείο, ένας με έμφραγμα
 
Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα θέλησε να στείλει μέσα από αυτή της την ενέργεια επίσης η Κάλια, που στάθηκε στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. «Τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από πόρτες ιδρυμάτων ή σπιτιών. Πρέπει τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης παντού. Είτε αυτό αφορά το πολιτιστικό κομμάτι, είτε την εκπαίδευση, είτε την εργοδότηση. Για να το πετύχουμε αυτό ωστόσο, πρέπει πρώτα να διαμορφώσουμε προσβάσιμο περιβάλλον για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας», ήταν το μήνυμα της μικρής μαχήτριας, για να προσθέσει στο τέλος ό,τι, «δεν είναι από μένα που εξαρτάται όμως, αλλά από την πολιτεία, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί και να κάνει πράξεις που θα διευκολύνουν τους συνανθρώπους μας. Γιατί εσύ και ΄γω δεν έχουμε καμία διαφορά. Όπως εσύ θέλεις να πας να εργαστείς, θέλει ο κάθε άνθρωπος με αναπηρία να πάει για εργασία. Το να στερούμε πράγματα από τους ανθρώπους είναι έγκλημα».

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: