Συγκίνηση και όμορφες στιγμές πρόσφερε σε χιλιάδες δρομείς ο Μαραθώνιος της Αθήνας

Ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ανήκει στο παρελθόν, με χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και πολλοί Κύπριοι, να απολαμβάνουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, με πολλές κοινωνικές διαστάσεις και μηνύματα.
 
Οι χιλιάδες δρομείς που είχαν εγγραφεί τόσο στα 5χλμ. όσο και στο μαραθώνιο δεν πτοήθηκαν από την κακή πρόβλεψη του καιρού την Κυριακή βρέθηκαν κανονικά στη γραμμή εκκίνησης και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τερματίζοντας με βροχή και αέρα. Την ίδια ώρα άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο δημιουργώντας για μία ακόμη φορά μοναδική ατμόσφαιρα. Μεγάλη επιτυχία είχε και ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
 
Οσον αφορά τους νικητές του Αυθεντικού, το νήμα έκοψε πρώτος ο 42χρονος Τζον Κόμεν από την Κένυα, με χρόνο 2.16.34. Δεύτερος τερμάτισε ο Φελισιέν Μουχιτίρα (Μπαχρέιν) με 2.16.43, ενώ τρίτος ήταν ο Έλληνας Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος κέρδισε για τρίτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Γκελαούζος διένυσε την απόσταση σε 2.19.01 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που έχει το 2.17.56 από στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
 
Στις γυναίκες, μόλις στον τρίτο μαραθώνιο της καριέρας της, η Ελευθερία Πετρουλάκη κατάφερε να έχει ήδη στο βιογραφικό της δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου και μία στην γενική κατάταξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου.
 
Η αθλήτρια από την Κρήτη τερμάτισε στην πρώτη θέση σε 2.45.50 και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά από τις καιρικές συνθήκες βελτίωσε το ρεκόρ της στη διαδρομή, που ήταν 2.46.09 από τον περσινό αγώνα.
 
Οσον αφορά τους Κύπριους δρομείς, πολύ καλή παρουσία είχε ο Ανδρέας Γιάφας, τερματίζοντας στην 39η θέση στη γενική κατάταξη σε 2.47.13. Δεύτερος Κύπριος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ήταν ο Μάκης Κουννίδης σε 3.13.32 και τρίτος ο Σταύρος Σεργίου σε 3.17.40.
 
Ανάμεσα στις Κύπριες γυναίκες, η Ευγενία Κατσόνη τερμάτισε πρώτη με χρόνο 4.00.26, δεύτερη η Λουΐζα Τσινάκκα με χρόνο 4.04.14 και τρίτη η Ναΐρη Γιλτιζιάν με χρόνο 4.07.10.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι