Βαρωσιώτικο ντέρμπι απ’ τα παλιά, χωρίς νικητή

Ντέρμπι με τα όλα του στο Αμμόχωστος με την Νέα Σαλαμίνα και την Ανόρθωση να μένουν ισόπαλες στο 2-2, σε ένα παιχνίδι με εντυπωσιακό τέμπο.
 
Οι δυο ομάδες μπήκαν αφηνιασμένες στο παιχνίδι, με τον Σίμπσον να ανοίγει το σκορ στο 3' και τον Ράγιος να απαντά στο 4'. Ο Γκαλίτσιος, έδωσε πλεονέκτημα στην ομάδα του στο64' με τον Ελουντού να βάζει ξανά την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. 
 
Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Λόρια, με τον τερματοφύλακα να πραγματοποιεί μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.
 
Ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις και από τις δυο ομάδες, που πρόσφεραν μεγάλο θέαμα μέσα στο γήπεδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Ελουντού... εκνεύρισε τον Κετσπάγια που άρχισε να κλωτσάει μπουκάλια
 
Α’ ημίχρονο

Δεν μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο το παιχνίδι. Μόλις στο 3’ ο Ελουντού, πάτησε περιοχή βλέποντας στο δεύτερο δοκάρι τον Σίμπσον, με τον Άγγλο επιθετικό της Σαλαμίνας, να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του. Η απάντηση από την Ανόρθωση δεν μπορούσε να ήταν πιο άμεση. Οι ποδοσφαιριστές του Τιμούρ Κετσπάγια, έφεραν το ματς στα ίσα στο επόμενο λεπτό της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα στο 4της αναμέτρησης, ο Κατσαράβα, έδωσε στον Ράγιος μέσα από την περιοχή, με τον Ισπανό να φέρνει το ματς στα ίσα με δυνατό πλασέ. Στο 23’, ο Κωστή, πάτησε περιοχή με τον Λόρια να σταματά με τα πόδια το πλασέ του νεαρού διεθνή της Νέας Σαλαμίνας. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας, χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια για ακόμη μια φορά στη φάση του 28’. Ο Ελουντού έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Λόρια να αποσοβεί τον κίνδυνο με υπερένταση. Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δυο ομάδες, να χαρίζουν αρκετές συγκινήσεις στο γήπεδο. Αρκετές ευκαιρίες και πάθος για ποδόσφαιρο ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο από πλευράς ποιότητας όσο και το πρώτο. Οι δυο ομάδες, μπήκαν στο γήπεδο προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν τους. Η Ανόρθωση κατάφερε στην πρώτη καλή φάση της επανάληψης να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 64’, ο Γκαλίτσιος με κοντινό πλασέ μετά από γέμισμα του Οκριασβίλι. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη φάση, οι ποδοσφαιριστές της Νέας Σαλαμίνας, διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ από τον Ντούρις. Η Σαλαμίνα, απάντησε εκ νέου όμως. Στο 74’ ο Ελουντού, έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νικώντας τον Λόρια για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Ο Ρομάν, πήγε να δώσει άλλο αέρα στο παιχνίδι, αλλά ο εντυπωσιακός Λόρια αναχαίτισε ακόμη μια προσπάθεια για την Νέα Σαλαμίνα. Ο άσος της Νέας Σαλαμίνας, έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Γεωργιανό τερματοφύλακα να κατεβάζει τα ρολά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το έφερε τούμπα με Γκαλίτσιο η Ανόρθωση
 
Ενδεκάδες:
 
Σαλαμίνα: Κίσσας, Χριστοφόρου, Λαμπότ, Κορέια, Τσαμπούρης, Ρομάν, Κωστή, Νουρ, Ελουντού (Τίνστελ 90'), Σίμπσον, Κίνγκσλει (Σιαθάς 83')
 
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίντεφελντ, Βργκότς, Εγγλέζου (Σελίν 53΄), Κατσαράβα, Ράγιος (Τορνίκε 46’), Βασιλακάκης (Νταουσβίλι 88'), Ντούρις, Μανθάτης
 
Σκόρερς: Σίμπσον 3’, Ελουντού 74’ / Ράγιος 4’, Γκαλίτσιος 64’
 
Κίτρινες: Λαμπό / Μανθάτης, , Γκαλίτσιος
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: