Τι συνδέει τον Μιχαηλίδη με Απόλλωνα και ΑΕΛ

Έχει συνδέσει το όνομά του με το ποδόσφαιρο της Λεμεσού και έχει δουλέψει και στις τρεις ομάδες της πόλης, πριν στραφεί για τα καλά στην πολιτική και στα έδρανα της Βουλής.

Ο νυν πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, έχει δουλέψει και στις δύο μεγάλες ομάδες από την αρχή της προπονητικής του θητείας. Πρώτα, είχε περάσει από τον Απόλλωνα σαν βοηθός προπονητής, από το 1983 μέχρι και το 1985 και πολύ αργότερα σαν πρώτος προπονητής τη σεζόν 2010/11. Την συγκεκριμένη σεζόν, είχε οδηγήσει τους κυανόλευκους της Λεμεσού στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου, όπου έχασε από την Ομόνοια στο ΓΣΖ, στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην ΑΕΛ, ο νυν πρόεδρος της Ανώτατης Αθλητικής Αρχής του τόπου, δούλεψε τρεις φορές. Πρώτα από το 2000  μέχρι το 2002, όπου έφθασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις δύο σεζόν. Για διάφορους λόγους, αυτό δεν είχε γίνει εφικτό τότε.
Δέχθηκε ξανά το κάλεσμα των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού την σεζόν 2004/05, όπου τερμάτισε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, μετά από θητεία δύο μηνών περίπου. Αποχώρησε τον Μάιο εκείνης της χρονιάς, για να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ τον Φεβρουάριο του 2008.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό που άλλαξε στη φανέλα της ΑΕΛ και φέρνει... χρήμα

Κατάφερε να σώσει την ΑΕΛ από τον υποβιβασμό στο τέλος της σεζόν, ενώ η επόμενη ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για τους γαλαζοκίτρινους. Ο Μιχαηλίδης απομακρύνθηκε εν τέλει από την τεχνική ηγεσία στα τέλη του Ιανουαρίου του 2009. Για την ιστορία, η ΑΕΛ τερμάτισε εκείνη τη σεζόν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Με τις δύο μεγάλες ομάδες της Λεμεσού, ο πρόεδρος του ΚΟΑ δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο, αλλά παραμένει πολύ συμπαθής στη μεγάλη μάζα του φίλαθλου κόσμου τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: