Οι καταλύτες του ντέρμπι που έσβησαν τα ατού του αντιπάλου

Έχουν ονόματα που δεν προφέρονται εύκολα, είναι υψηλόσωμοι και μοιάζουν λίγο με καλαθοσφαιριστές, αλλά ήταν από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια.
 
Βργκότς και Λέτζιακς με την εμφάνιση τους, όχι μόνο έσβησαν τους προσωπικούς τους αντιπάλους, αλλά έκλεισαν και τα τελευταία στόματα που τους έβλεπαν και έτρεμαν...
 
Ο Λέσιακς, εξαφάνισε τον δεξιό ακραίο επιθετικό της Ανόρθωσης Νίκο Καλτσά, ο οποίος στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Αμμοχώστου. Ο Τσέχος δεν επέτρεπε στις μπαλιές που είχαν ως στόχο τον Καλτσά να φτάσουν στον προορισμό τους, αλλά και επιθετικά ήταν εξαιρετικός. Ο Τσέχος έκανε δύσκολη την ζωή στον Γκαλίτσιο, ενώ με τις μπαλιές του προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ανόρθωσης.
 
Από την άλλη, ο Βργκοτς εξαφάνισε τον Ματ Ντάρμπισάιρ, τον καλύτερο ίσως επιθετικό του νησιού. Ο Κροάτης ήταν ο λόγος που οι μπαλιές του Λέτσιακς δεν αξιοποιήθηκαν. Έδωσε ομηρικές μάχες με τον Άγγλο και βγήκε σε όλες νικητής.
 
Ενδεικτική είναι εξάλλου και μια φάση μετά το 80' όταν η Ομόνοια έφυγε στην αντεπίθεση, μετά από κόρνερ της Ανόρθωσης. Ο ύψους 1,94 κεντρικός αμυντικός της Κυρίας διέσχισε όλο το γήπεδο και κατάφερε να ανακόψει τον βιρτουόζο επιτελικό των πρασίνων.
 
Ειδικά για τον Κροάτη ακούστηκαν τα χειρότερα από τη μέρα που πάτησε στο πόδι του στο Αντώνης Καράς, κυρίως λόγω του ύψους του, ωστόσο όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σήμερα, διέψευσε όσους τον φοβούνταν για το πως θα αντεπεξέλθει κόντρα σε γρήγορες και δυνατές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: