Αξίζει το χειροκρότημα αυτή η Ομόνοια, αλλά...

Με τρεις τελικές προσπάθειες και δυο στον στόχο έναντι των ένδεκα συνολικά επιθετικών προσπαθειών της αντιπάλου σου σε ένα ντέρμπι, σίγουρα δεν μπορείς να μένεις ικανοποιημένος. 
 
Για την Ομόνοια όμως, που πέρασε από χίλια μύρια κύματα τις τελευταίες ημέρες με την απώλεια των δυο βασικών της τερματοφυλάκων, η λευκή ισοπαλία με την Ανόρθωση, μπορεί δικαιολογημένα να μεταφράζεται ως ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. 
 
Σε μια καυτή έδρα του Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου οι φίλοι της Κυρίας έδωσαν το βροντερό τους παρών και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα μετά από αρκετά χρόνια, οι πράσινοι κατάφεραν να διατηρήσουν την εστία τους ανέπαφη και να φύγουν από τη Λάρνακα με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας με την Ανόρθωση. 
 
Ήταν γεγονός πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης, ότι το... άγχος του τριφυλλιού βρισκόταν στον άσο, αφού ο Φαμπιάνο Ριμπέϊρο, μετά από τρεις ημέρες που ανακοινώθηκε, πήρε φανέλα βασικού σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Αν και είναι νωρίς φυσικά για να εξαχθούν συμπεράσματα για την ποιότητα του Βραζιλιάνου πορτιέρε, με τα πρώτα του δείγματα φάνηκε συνεπής και αντάξιος των προσδοκιών του, καταφέρνοντας να σώσει, όσες φορές χρειάστηκε την εστία του (σ.σ. συνολικά υπήρξαν τέσσερις αποκρούσεις από τον Φαμπιάνο). 
 
Είναι αναμφίβολα επίσης γεγονός, ότι η φετινή Ομόνοια άλλαξε και κάθε φορά αποδεικνύεται περίτρανα από τις δηλώσεις των αντίπαλων προπονητών, αφού και ο Τιμούρ Κετσπάγια παραδέχθηκε ότι οι πράσινοι έχουν μια σπουδαία ομάδα, την οποία χρειάζεται το κυπριακό πρωτάθλημα. 
 
Οι τριφιλοφόροι, μπορεί να απέφυγαν τη δεύτερη συναπτή ήττα μετά από αυτή της Πάφος FC, αλλά η επιστροφή στις νίκες, επιβάλλεται, εάν θέλει να παραμείνει στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και ανάμεσα στους συνδιεκδικητές τίτλου και Ευρώπης. 
 
«Ο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Το που θα τερματίσουμε, θα το δούμε. Είμαστε νέα ομάδα. Θα παλέψουμε για τις πρώτες 3-4 θέσεις, θα παλέψουμε για την Ευρώπη. Χρειάζεται χρόνος για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Μπορούμε να βελτιωθούμε, έχουμε την ποιότητα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τον κόσμο, μας βοηθά η ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Είναι ποιοτικό πρωτάθλημα και εμείς θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χένινγκ Μπεργκ με το πέρας του ντέρμπι στο Παπαδόπουλος και έδειξε για ακόμη μια φορά την προσήλωση της ομάδας στους στόχους της που πλέον καλείται να αποδείξει μέσα στον... χρόνο μέχρι που μπορεί να φθάσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: