Μάγεψε τον Απόλλωνα μέσα στο… Δάσος ο Κονέ

Τεράστια νίκη με παλικαρίσια εμφάνιση για τον Εθνικό, αφού η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του, ανάγκασε τον Απόλλωνα να σκοντάψει στο Δασάκι και να φύγει με την ήττα (1-0). Στην αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, η προσφυγική ομάδα τιμώρησε τις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας της Λεμεσού και πήρε το τρίποντο. 
 
Οι κυανόλευκοι είχαν κατοχή μπάλας σε ολόκληρο το παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια τελική προσπάθεια και να την κάνουν τέρμα. 
 
Α’ Ημίχρονο
Οι κυανόλευκοι είχαν κατοχής μπάλας στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι γηπεδούχοι έκανα καλή αμυντική δουλειά αφού έκλειναν τους διαδρόμους.
 
Στο 11’ έκανε το ένα ωραίο σουτ από τα αριστερά ο Ενσούε, αναγκάζοντας με τον τερματοφύλακά του Εθνικού, Μποκατίνοβ, να δυσκολεύεται αλλά να διώχνει σε κόρνερ.
 
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 19’ με τον Γιαννιώτα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και να βρίσκει τον Παπουλλή σε πλεονεκτική θέση. Ο Ελλαδίτης έκανε το πλασέ, ωστόσο ο Μποκατίνοβ με τα πόδια έδιωξε τη μπάλα.
 
Μετά από αρκετή ώρα δεύτερη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ο Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε το φάουλ στο χώρο του κέντρου, με στόχο την περιοχή του Εθνικού. Στην συνέχεια ο Γιούστε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μποκατίνοβ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το αμυντικό δίδυμο από τα παλιά και το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Σωφρόνη

 Β’ Ημίχρονο
Στο 57’ λεπτό ο Απόλλωνας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Χάμπο Κυριακού να εκτελεί απευθείας, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Εθνικού.
 
Πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος, στο 68’ αφού ο Χάμπος Κυριάκου, με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μποκατίνοβ να αποκρούσει.
 
Εξαιρετικό σουτ έκανε ο Λαμπάν από τα 30 μέτρα, αφού είδε τον Μολ εκτός εστίας, ωστόσο Ελβετός κήπερ μπλόκαρε. Πρώτη καλή φάση για τον Εθνικό στην επανάληψη.
 
Έγινε μπαλιά προς την περιοχή τω γηπεδούχων, με τον Εμίλιο Ενσούε να κάνει την κεφαλιά, στο 76’ λεπτό, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Μποκατίνοβ.
 

Στην αντεπίθεση οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μιγκελίτο, ο οποίος πάσα στον Κονέ και αυτός  πλάσαρε τον Μολ και να κάνει το 1-0

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Ευσταθίου, Μαρκόσκι, Γκλομπάρντ, Μιγκελίτο (90+4′ Δ. Χαραλάμπους), Ντεϊβίσον, Χουντόμπιακ, Ι. Κονέ, Παπαγεωργίου (57′ Λαμπάν), Κοστόφσκι.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Αγκίρε, Παπουλής (63′ Μάρκοβιτς), Κυριάκου, Σατσέτι (69′ Σαρδινέρο), Γιαννιώτας (78′ Πίττας), Ενσούε, Σελάγια.

Σκόρερ: 87′ Κονέ

Κίτρινες: Ντεϊβίσον, Μαρκόσκι, Λαμπάν / Σατσέτι, Γιούστε

Αποβολές:

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: