Σάλος με Τούρκο προπονητή στα κατεχόμενα που ευχήθηκε στους Τ/κ να δηλητηριαστούν

Αλγεινή εντύπωση και έντονες επικρίσεις προκάλεσε σχόλιο Τούρκου πρώην προπονητή και νυν σχολιαστή ποδοσφαίρου, Αχμέτ Τσιαλάκ από τηλεοράσεως εναντίον του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο αποκάλεσε «βρε αστοιχείωτε» και «αυτό το γκολ να σου μπει εσένα».
 
Το σχόλιο έγινε το βράδυ του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας που έληξε 1-1 στο τουρκικό κανάλι Μπεγιάζ και το γκολ στο οποίο αναφέρθηκε ο Τσιαλάκ είναι αυτό που έβαλε ο Τούρκος ποδοσφαιριστής, Καάν Αϊχάν.
 
Ντρέπομαι που είσαι εσύ ο «πρόεδρος» της «δημοκρατίας της Τουρκίας, βόρειας Κύπρου», και όχι «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου» όπως είναι το όνομα του ψευδοκράτους, είπε επίσης ο Τσιαλάκ που για τους Τ/κ είπε: «ο αέρας που αναπνέετε, το νερό που πίνετε, σαν δηλητήριο να σας κάτσει στο λαιμό».
 
Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικριτικά άρθρα ακόμα και από αρθρογράφους στον τ/κ Τύπο που δεν είναι υπέρ του Μουσταφά Ακιντζί. Ο Γκιοκχάν Αλτινέρ στην Κίπρις ποστασί γράφει για αγένεια του Αχμέτ Τσιαλάκ. Κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο για τον ηγέτη του τ/κ «λαού» , ο Τσιαλάκ αποκάλυψε πόσο χαμηλό και αχρείο είναι το επίπεδό του, αναφέρει ο Αλτινέρ που στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στον κ. Ακιντζί, ειδικά στο Κυπριακό. Διερωτώμαι, συνεχίζει, εάν ο Τσιαλάκ θα μπορούσε να τα πει αυτά εναντίον του Τούρκου Προέδρου και γράφει ότι πρέπει να συλληφθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα νέα δεδομένα με τον αντι-Ουζόχο στην Ομόνοια
 
Ο Κουντρέτ Οζερσάι σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ έγραψε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες επιθέσεις εναντίον των Τ/κ και του ηγέτη που εξέλεξαν με την δική τους βούληση.
 
Εναντίον του Τσιαλάκ έβγαλε ανακοίνωση η ένωση των τ/κ αθλητικογράφων, ενώ και ο Ερχάν Αρικλί του κόμματος Αναγέννησης ανέφερε ότι ο Τσιαλάκ πρέπει να γνωρίζει τα όριά του.
 
Άλλο η κριτική στο λάθος που έκανε ο Μουσταφά Ακιντζί κι άλλο τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας, που χθες άφησε μαύρο στεφάνι στην είσοδο του «προεδρικού» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γνωστές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη.
 
Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι απειλές εναντίον του Τ/κ ηγέτη στα ΜΚΔ και τηλεοπτικά προγράμματα, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Έχουν φτάσει στα όρια επίθεσης στην βούληση του τ/κ «λαού», πρόσθεσε, και είναι οι Τ/κ που είναι η πηγή του θεσμού του «προέδρου», αυτοί τον εκλέγουν.
 
Η τ/κ εφημερίδα «Χαμπερτζί» έχει τίτλο «Απειλή θανάτου» αναφέρεται στο θέμα των υβριστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον λογαριασμό της «προεδρίας», εναντίον του ίδιου του Μουσταφά Ακιντζί και της οικογένειάς του, παραθέτοντας παραδειγματικά κάποια από αυτά τα σχόλια που περιέχουν ύβρη, απειλή ή επίθεση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 6000 είναι τα σχόλια που έχουν αυτό το περιεχόμενο, το οποίο με βάση το «σύνταγμα» θεωρείται αδίκημα και ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του «κράτους». Η εφημερίδα σημειώνει ότι  η «αστυνομία» θα πρέπει να διεξάγει άμεσα έρευνα εναντίον όλων όσων έγραψαν αυτές τις απειλές εναντίον της ζωής του Τ/κ ηγέτη και τις ύβρεις.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»