Πληρώνει την Ομόνοια για τους τραυματίες η FIFA-Τα ποσά που ζαλίζουν

Τυχερή μέσα στην ατυχία της μπορεί να αισθάνεται η Ομόνοια, η οποία σε διάστημα μερικών ωρών, έχασε τους δύο βασικούς τερματοφύλακές της με σοβαρό τραυματισμό. Τόσο ο Παναγή, όσο και ο Ουζόχο τίθενται νοκ-άουτ από την αγωνιστική δράση με τους πράσινους να προχωρούν σε άμεση αντικατάσταση του Κύπριου πορτιέρε στο ρόστερ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατάρα που κυνηγά την Ομόνοια στον... άσο

Το θετικό - αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο - σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι το τριφύλλι καλύπτεται από το Clubs Protection Programme της FIFA. Το εν λόγω πρόγραμμα αποζημιώνει ουσιαστικά την Ομόνοια για τις περιπτώσεις των δύο παικτών, των οποίων τα ιατρικά έξοδα θα καλυφθούν από τις Ομοσπονδίες Κύπρου και Νιγηρίας αντίστοιχα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο συστάθηκε το 2012 από τη FIFA, η οποία σε παρόμοιες περιπτώσεις σοβαρών τραυματισμών στο παρελθόν, κάλυψε εξ' ολοκλήρου τα έξοδα των ποδοσφαιριστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Παναγή η Ομόνοια

Το CPP έχει κονδύλι 100.000.000 ευρώ και καλύπτει απουσία ενός χρόνου στους ποδοσφαιριστές, με μάξιμουμ ποσό τα 7.500.000 ευρώ για κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να πληρώσει μέχρι 600.000 ευρώ τον μήνα για έναν παίκτη, ωστόσο τα συμβόλαια των δύο τερματοφυλάκων των πρασίνων, είναι πολύ χαμηλότερα στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Ουζόχο