Ρωσική μπάμπουσκα χόρεψε και… κατάπιε την Κύπρο στο ΓΣΠ

Ένα εφιαλτικό βράδυ πέρασε η Εθνική μας ομάδα απέναντι στην αντίστοιχη της Ρωσίας. Οι διεθνείς μας έκαναν ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο με τους Ρώσους να καταφέρνουν να παίρνουν αέρα δυο τερμάτων μέχρι το 22.

Μια πολύ κακή εμφάνιση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φτάσει στις προσδοκίες ενός τέτοιου αγώνα.

Η Κύπρος, προβλημάτισε σε όλες τις γραμμές και σε συνδυασμό την κόκκινη κάρτα του Λαΐφη στο 28’, τα πράγματα έμοιαζαν πολύ δύσκολα. Μια εμφάνιση που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει αρκετούς αφού η Κύπρος, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μια τελική στο στόχο, πράγμα που αποδεικνύει αρκετά.

Από την μια ο Μπεν Σιμόν, έδωσε αρκετό βάρος στην άμυνα και αυτό ήταν που εγκλώβισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και από την άλλη η αλλαγή του Ζαχαρίου που άφησε ακέφαλο το επιθετικό κομμάτι της Κύπρου. Πλέον η Εθνική μας έμεινε στους 10 βαθμούς, ένα μπροστά από την Σκωτία που πήρε άνετα την νίκη απέναντι στο Σαν Μαρίνο. Από την άλλη το Καζακστάν δέχτηκε την ήττα από το Βέλγιο με 0-2 και έτσι η διαφορά έμεινε στους δυο βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απίστευτη γκαντεμιά σε Εθνική και Ομόνοια που μένει χωρίς τερματοφύλακα

Α’ ημίχρονο

Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αν στο 2’ ο Τσικίγια δεν έστελνε την μπάλα στο δοκάρι, τότε θα άλλαζε άρδην το παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Στο 8΄ο Τσέρισεφ, με κεφαλιά βρήκε τον Ιόνοβ που έκανε το πλασέ αλλά ο Παναγή απέκρουσε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 9΄, ο Τσέρισεφ βγήκε στην πλάτης της άμυνας της Κύπρου και με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Παναγή για το 0-1. Στο 22’ ο Οζντόεφ, με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή μετά το γύρισμα του Ιόνοβ, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Λαΐφης με δυνατό μαρκάρισμα στον Πετρόφ δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 28’. Ο Παναγή λειτούργησε σωτήρια σε δυο περιπτώσεις για την Κυπριακή άμυνα. Συγκεκριμένα ο Ιόνοβ, πλάσαρε τον Παναγή με τον κήπερ της Ομόνοιας να παραχωρεί κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Τζούμπια έκανε την κεφαλιά με τον Παναγή και πάλι να απομακρύνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Το ένα κακό πίσω από το άλλο διαδεχόταν την Εθνική μας σε αυτό το πρώτο μέρος. Ο Παναγή, στο 41’ δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αλλαγή από τον Μπέν Σιμόν. Στην θέση του πήρε ο Πάρντο όπου με εκπληκτική απόκρουση κράτησε την Εθνική μας. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Τσέρισεφ, έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πάρντο να από μακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δολοφονικό τάκλιν Λαΐφη-Άλλαξε απόφαση και τον απέβαλε ο διαιτητής (pics)

Β’ ημίχρονο

Από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο μέρος άρχισαν οι Ρώσοι. Ο Γκολοβίν με όμορφο πλασέ σημάδεψε το δοκάρι του Πάρντο στο 52’, χάνοντας έτσι την πρώτη ευκαιρία των δυο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 59’ ο Αχμέντοβ, βρήκε τον χώρο, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο. Στο 62’ ο Ιόνοβ πλάσαρε από κοντά την εστία, με τον Πάρντο να κατεβάζει τα ρολά και να απομακρύνει εντυπωσιακά την μπάλα. Στο 74’ ο Τσέρισεφ, με όμορφη προσποίηση έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά έξω. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε να βάλει με όμορφη κεφαλιά ο Άρτεμ Τζούμπα στο 78’ γράφοντας το 0-3 για την ομάδα του.

Στο 89’ λεπτό ο Πάρντο με παιδαριώδη λάθος, έδωσε την μπάλα στην Ρωσία λίγο έξω από την περιοχή του με τον Γκολόβιν, να κάνει το κοντινό πλασέ για το 0-4.

Άμυνα για κλάματα από τους διεθνείς μας με τον Τσέρισεφ να κάνει στο 91’ με βολέ το 0-5 μέσα από την περιοχή

Η Εθνική μας που δεν κατάφερε να βρει έστω και μια τελική στο στόχο, δέχτηκε την ήττα με κατεβασμένα τα χέρια. Σίγουρα είναι μια εμφάνιση που πρέπει να προβληματίσει την Ομοσπονδία όχι μόνο για τον προπονητή αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Χόρεψε την άμυνα της Κύπρου με γκολ οφσάιντ η Ρωσία

Ενδεκάδες:

Κύπρος: Παναγή (Πάρντο 41’), Ιωάννου Ν. Μερκής, Ιωάννου Μ., Ζαχαρίου (Μαργκάσα 36’), Κυριάκου, Κούσουλος, Σπόλιαριτς, Αρτυματάς, Λαίφης, Κωστή

Ρωσία: Γκιγιέρμε, Σεμένοβ, Τσερίσεφ, Οζντόεβ, Αχμέντοβ (Γκουζάεφ 61’), Κουντριάσοβ, Τζικίγια, Γκολόβιν, Ιόνοβ (Μπακάεβ 77’), Ντζιούμπα, Πέτροβ (Πετρόβ 38’).

Σκόρερ: 9′, 90+2′ Τσερίσεβ, 23′ Όζτνοεβ, 79′ Ντζούμπια, 89′ Γκολοβίν

Κίτρινες: -/-

Κόκκινες: Λαΐφης 28’ /-

Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς Σ. (Σερβία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: