Aπαντά στα περί επεξεργασμένου βίντεο η δικηγόρος της Σβετλάνας

Στην αντεπίθεση περνά η υπεράσπιση του θύματος της ρατσιστικής επίθεσης στη Λάρνακα, από τρεις Ελληνοκύπριες, μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου τους, ότι το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας έτυχε επεξεργασίας.

Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η δικηγόρος της Σβετλάνας, Νάταλη Παπανδρέου, ανέφερε πως «δεν ευσταθεί ότι είναι παραποιημένο το βίντεο. Το βίντεο είναι εκεί για να το αξιολογήσει ο κάθε ένας. Από εκεί και έπειτα, οποιοσδήποτε άλλος σχολιασμός είναι άνευ αντικειμένου, καθότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών Αρχών. Θα πρέπει να σεβαστούμε την διαδικασία διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων».   

Σημειώνεται πως το θύμα έδωσε πολύωρη κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ οι ανακριτές παρέλαβαν το κινητό της τηλέφωνο για έρευνες, αφού μέσω αυτού κατέγραψε το επίμαχο βίντεο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩεκδοχή της Κύπριας που εμπλέκεται στο βίντεο της ρατσιστικής επίθεσης

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, με τους ανακριτές να λαμβάνουν καταθέσεις και να αξιοποιούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησής, ενώ κατάθεση αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας και η αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου, η οποία μίλησε στον REPORTER, περιγράφοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της, το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτούσια η μαρτυρία της

«Πήγαινα να πάρω το αυτοκίνητο μου από το πάρκινγκ. Περπατούσα και ήμουν ακριβώς απέναντι τους. Είχα δει τις Κύπριες να ξεπαρκάρουν για να φύγουν αλλά δεν είχε προσέξει ότι χτυπήσαν το αυτοκίνητο. Άκουσα μια κοπέλα να φωνάζει “stop stop”. Νόμιζα πως ήταν φίλη τους. Τότε η μια Κύπρια, της λέει είναι δικό σου το αυτοκίνητο; Και η κοπέλα (σ.σ από Ρωσία), της είπε όχι, απλά σας είδα που χτυπήσετε το αυτοκίνητο και σας έβγαλα φωτογραφία.

Τότε, εμούνταρε η μια να της πάρει το κινητό, η άλλη την κλότσησε και εγώ  τις έβλεπα. Πήγα στον άνθρωπο του πάρκινγκ και του είπα να πάρει Αστυνομία, θα έχει καβγά. Μέχρι να επιστρέψω, τις άκουγε το πάρκινγκ όλο, φωνάζαν, έβριζαν την κοπέλα… Είπα της μιας Κύπριας “αγάπη μου δεν έκανε κάτι η κοπέλα, απλά νόμιζε θα φύγετε”… Η άλλη επέμενε, εφώναζε, την έβριζε… Την έσπρωχναν συνέχεια, την πλησίαζαν και την έσπρωχναν, της έφτυναν… Δεν έμεινε πράγμα που δεν της είπαν. Άλλο να το δεις μέσα στο βίντεο, άλλο να είσαι εκεί. Ως και ο μικρός, οκτώ χρονών, πήγε και κλότσησε και έφτυσε της γυναίκας. Μιλούμε, ήταν πολλά έντονο πράγμα.

Η γυναίκα (σ.σ από τη Ρωσία), δεν μίλησε. Την ώρα που πήγαν να της αρπάξουν το κινητό, το έβαλε στο στήθος της και το κρατούσε με τα χέρια της για να μην της το πάρουν και τραβούσε και βίντεο. Μετά ήρθε ο άνθρωπος από το πάρκινγκ και λέει η Κυπραία “έσπρωξε μας και έβρισε μας και έχει μια ώρα που μας βρίζει”, και η γυναίκα (σ.σ από Ρωσία), δεν είχε πει τίποτε. Αλήθεια δεν τους είπε κάτι άσχημο… Το μόνο που τους είπε, ήταν την ώρα που της είπαν ότι δουλεύεις σε καμπαρέ, τους είπε τάχα “ναι ξέρεις με γιατί δουλεύαμε μαζί” (σ.σ ακούγεται στο βίντεο).

Η κοπέλα ήταν πολύ συγκρατημένη και ευγενική. Δεν έλεγε τίποτε. Εγώ φοβήθηκα μήπως έπεφτε και χτυπούσε, την ώρα που την έσπρωχναν. Εκεί ήταν και η μητέρα τους, και αντί να τους βάλει τη φωνή να τους πει σιωπάτε, πήγαινε και ερχόταν και είπε στο τέλος, “εν τζαι εν να μπλέξουμε”. Ήταν πολύ άσχημο… Είπε απλά πως είδε πως χτύπησε το αυτοκίνητο. Με το που κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, μόλις τους είπε πως δεν ήταν δικό της το αυτοκίνητο, την μουντάραν...»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απολύθηκε και υπέστη νευρικό κλονισμό η εκπαιδευτικός που εμπλέκεται στη ρατσιστική επίθεση

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό