Με τον Απόλλωνα του Σωφρόνη δεν… παίζεις

Νικηφόρο ήταν το χθεσινό (6/10) πρώτο παιχνίδι του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού πήραν την νίκη με 3-1 απέναντι στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό και πλέον πήραν την ένεση για την τόνωση του ηθικού που χρειάζονταν.

Το πρωτάθλημα πλέον μπαίνει στην άκρη αφού υπάρχει διακοπή λόγω Εθνικών και στον Απόλλωνα, θέλουν να εκμεταλλευθούν με τον καλύτερο τρόπο, ούτως ώστε η διακοπή να γίνει ευεργετική και το νέο τεχνικό επιτελείο να ξεκινήσει να ενώνει τα κομμάτια του σπασμένου Απόλλωνα.

Τέσσερα παιχνίδια γεμάτα δράμα για τον Απόλλωνα, ήταν αρκετά. Αν και ο Απόλλωνας, δεν έθελξε με την απόδοση του, ήταν σαφώς καλύτερος από τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Βουκομάνοβιτς στον πάγκο.  

Ο Κύπριος τεχνικός δεν έκανε και πολλά πολλά. Μια ενδεκάδα σωστά στημένη, από ένα γνώστη της Κυπριακής πραγματικότητας. Ο άνθρωπος που έφτιαξε αυτή την ομάδα θα ήταν παράλογο να μην την γνώριζε με κλειστά τα μάτια. Επιστροφή του Αγκίρε στο αριστερό άκρο, η κυριαρχία του Σακέτι στον χώρο του κέντρου ήταν λίγες από τις αυτονόητες αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.

Μετά και το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Γιαννιώτας που ήταν και εκ των πρωταγωνιστών ανέφερε πως:  «Η επιστροφή του προπονητή άλλαξε πολλά», και σίγουρα αυτή η κουβέντα από τον Ελλαδίτη εξτρέμ σημαίνει τα πάντα. Αρχικά το μεγάλο ατού του Σωφρόνη είναι ο τομέας της ψυχολογίας. Ο Κύπριος τεχνικός, είναι μετρ του είδους στον τομέα της ψυχολογίας και με το καλημέρα αυτό φάνηκε. Επιπλέον να μην ξεχνάμε πως ο Αυγουστή, ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο το έμψυχο δυναμικό που κατέχει ο Απόλλωνας.

Από εκεί και πέρα μερικοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, έδειξαν χαρακτήρα και σίγουρα είναι εδώ που θα ποντάρει ο Κύπριος τεχνικός, μέχρι να καταφέρει να ορθοποδήσει η ομάδα. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο Ελλαδίτης εξτρεμ του Απόλλωνα, πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, κουβαλώντας στους ώμους του ουσιαστικά , την ομάδας. Επιπλέον, ο Ζελάγια και πάλι ήταν εκεί. Την ώρα που ο Ολυμπιακός, πάτησε γκάζι και τα πράγματα έδειχναν σκούρα, ο Αργεντινός επιθετικός, ήρθε και καθησύχασε τον προπονητή του, ο οποίος πανηγύρισε έντονα το τρίτο τέρμα.

Στα θετικά για τον Απόλλωνα, είναι η επιστροφή του Βαλεντίν Ρομπέρζ. Ο Γάλλος επέστρεψε μετά από 5 μήνες στην ενεργό δράση. Σίγουρα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βρει τον παλιό καλό του εαυτό, αλλά κάποτε έπρεπε να γίνει και αυτό.

Στον αντίποδα, ο Σέρκε Γκακπέ, αποχώρησε με ενοχλήσεις από τον αγώνα, με τις ιατρικές εξετάσεις που θα δώσει να ξεκαθαρίζουν το μέγεθος της ζημιάς του. Σίγουρα θα είναι πλήγμα μια ενδεχόμενη απουσία του από τα γήπεδα αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει σύντομα.
 
Ο Σωφρόνης Αυγουστή, σίγουρα δεν μπορεί να κάνει μαγικά και ούτε χρειάζεται. Ο Απόλλωνας είναι έτοιμη, στημένη ομάδα που χρειαζόταν απλά τον κατάλληλο καπετάνιο, τον οποίο πλέον έχει.