Από την κόλαση στον παράδεισο ο ΑΠΟΕΛ, σε ματς 100 λεπτών στο Παραλίμνι

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι στο Παραλίμνι, το οποίο είχε πέντε γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε με δυο τέρματα του Γιώργου Μερκή να πάρει ένα σπουδαίο αλλά και δύσκολο διπλό.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Χαλένιους στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο τα ωραία ήρθαν στην επανάληψη. Η Ένωση κατάφερε να φέρει τούμπα την αναμέτρηση με τον Αμπαρτζουμιάν να σκοράρει δις στο 64ο και 89ο λεπτό αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές δεν είπαν την τελευταία τους λέξη κατάφεραν με δυο τέρματα στις καθυστερήσεις να πάρουν μια μεγάλη νίκη.
 
Παιχνίδι με αρκετό απόηχο σίγουρα που θα συζητηθεί σίγουρα αρκετά.
 
Α’ ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι πολύ κινητικές στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 5ο λεπτό με τον Χαλένιους. Ο Σουηδός, έκανε το επικίνδυνο γύρισμα στην περιοχή με τον Κλέιμαν να διώχνει την μπάλα με δυσκολία σε κόρνερ. Η Ένωση απάντησε με τον Αγκίρι στο 8ο λεπτό. Ο άσσος των βυσσινί πάτησε περιοχή, πιάνοντας ένα γεμάτο σουτ, αναγκάζοντας τον Μπέλετς να απομακρύνει με δυσκολία.
 
Στο 17ο λεπτό ο Θεοδώρου κέρδισε την μπάλα από το λάθος του Ζοαοζίνιο, δοκιμάζοντας ένα φιλόδοξο σουτ από απόσταση. Η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Μπέλετς. Στο 22ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Εκεί που η Ένωση ανέβασε στροφές και κέρδισε αρκετά μέτρα στο γήπεδο ο Χαλένιους, έδωσε κεφάλι στο σκορ για τους γαλαζοκίτρινους. Ο Μιχαίλοβιτς έκανε το γύρισμα στην περιοχή , με την άμυνα της Ένωσης να απομακρύνει την μπάλα… λανθασμένα.
 
Ο Χαλένιους μπήκε στην φάση, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατά πολύ, αφού μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε την μεγάλη φάση.
 
Β’ ημίχρονο
Η Ένωση πήγε να κάνει την ζημιά με το… καλημέρα όταν ο Ζοαοζίνιο γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον τερματοφύλακα. Ο Κουμής μπήκε στην φάση, με τον Μπέλετς να αποκρούει σωτήρια. Στο 50ο λεπτό, Κουμής και Αμπαρτζουμιάν αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα με τον τελευταίο να δίνει στον Κοσμά, όπου εν κινήσει έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε ένα λεπτό αργότερα με τον Άλεφ να σημαδεύει το δοκάρι. Ο Εφραίμ, εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στην καρδιά της περιοχής της Ένωσης. Ο Άλεφ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.
 
Στο 59ο λεπτό ο Άλεφ βρήκε με το κεφάλι τον Χαλένιους, ο Σουηδός με την σειρά του έκανε το κεφάλι, αναγκάζοντας τον Κλέιμαν να διώξει την μπάλα με δυσκολία. Η Ένωση, προειδοποίησε ξανά τον ΑΠΟΕΛ στο 61ο λεπτό με τον Κοσμά. Συγκεκριμένα ο νεαρός άσος έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Μπέλετς να ίπταται και να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. Οι βυσσινί που ήταν ανώτεροι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα.
 
Στο 65ο λεπτό ο Ριέρα με συστημένη σέντρα βρήκε τον Αμπαρτζουμιάν, με τον Αρμένιο να ισοφαρίζει για την ομάδα του με δυνατή κεφαλιά. Στο 80ο λεπτό έγινε μια φάση η οποία θα συζητηθεί αρκετά αυτή την εβδομάδα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε λανθασμένα φάουλ για τον ΑΠΟΕΛ στο χώρο του κέντρου με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να αντιδρούν. Οι γαλαζοκίτρινοι έπαιξαν κανονικά την φάση.
 
Στην συνέχεια έγινε το.. έλα να δεις με ένταση, νεύρα και φωνές. Η Ένωση φύλαγε το καλό για το τέλος. Ο Αμπαρτζουμιάν έκανε την σέντρα και πάλι, με τον Αμπαρτζουμιάν να κερδίζει τον Μπέλετς για το 2-1. Ο ΑΠΟΕΛ που δεν είπε την τελευταία του λέξη κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο 94ο λεπτό με τον Μερκή να κάνει με κοντινό πλασέ το 2-2. Εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα τελείωνε με τελικό σκορ το 2-2, ο Γιώργος Μερκής σκόραρε το 3ο προσωπικό του τέρμα και τρίτο για τον ΑΠΟΕΛ, χαρίζοντας του ένα δύσκολο τρίποντο με κεφαλιά στο 99ο λεπτό.
 
Περισσότερα σε λίγο...
 
ΕΝΠ (Γ. Κοσμά): Κλέιμαν, Αγγελή (Κυριάκου 76’), Μιτρέφσκι (Κουμής 30’), Βαλλιάνος, Χαμπαρτζουμιάν, Κοσμά, Σπόλιαριτς, Ριέρα, Αγίρι, Θεοδώρου (Μαϊσουράντζε 68’), Σκεπάνιακ

ΑΠΟΕΛ (Τ. Ντολ): Μπέλετς, Εφραίμ (Αλωνεύτης 64’), Σόουζα, Χαλένιους, Τάμαρι (Πάβλοβιτς 71’), Ζοαζίνιο, Μερκής, Ιωάννου, Βιντιγκάλ (Γιάκολις 85’), Μιχαϊλοβιτς, Άλεφ

Σκόρερς: Αμπαρτζουμιάν 65’, 89’/ Χαλένιους 22’, Μερκής 94’, 98'

Κίτρινες: Ριέρα, Βαλιάνος  / Τάμαρι

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: