Κίκης: Έβγαλε η γλώσσα μου μαλλιά, δεν γίνεται

Τη σπουδαία νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον Super Sport FM. 

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Εθνικού, μίλησε επίσης και για το θέμα με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. «Έβγαλε η γλώσσα μου μαλλιά και το ξέρετε. Εδώ και πολλά χρόνια έθεσα το θέμα σε συνεδριάσεις και στο τέλος παρεξηγήθηκα. Όταν πήγαμε να δούμε την Εθνική μας καταλάβαμε τι συμβαίνει. Είναι πρεστίζ για το ποδόσφαιρο μας η καλή πορεία της Εθνικής. Δεν γίνεται να έχουμε 60 χιλιάδες εγγεγραμμένους Κύπριους ποδοσφαιριστές και να είμαστε σε αυτό το σημείο». 

Για τη νίκη του Εθνικού επί της Σαλαμίνας, ο Κίκης Φιλίππου ανέφερε: «Δεν πετύχαμε τίποτα, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να πούμε ότι πήραμε αυτούς τους λίγους βαθμούς. Είπαμε ότι θα χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα αλλά είναι νωρίς να πούμε αν είμαστε εύκολη ή δύσκολη λεία. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή».

Κερδίσατε και πήρατε βαθμούς από ομάδες που πάνω-κάτω είναι στην ίδια δυναμικότητα μαζί σας και κάποιες έχουν τους ίδιους στόχους και είναι σημαντικό αυτό: 

«Να σας θυμίσω κάτι πρόσφατο. Η Δόξα πέρσι νίκησε 5-2 το ΑΠΟΕΛ και όλοι λέγαμε ότι η Δόξα είναι για μεγάλα πράγματα και πήγε στην τελευταία αγωνιστική για να σωθεί. Εμείς θέσαμε έναν διαφορετικό στόχο και το ξαναείπα. Προσπάθεια μας είναι να χτίσουμε μια νέα ομάδα με διαφορετική φιλοσοφία χωρίς άγχος και πίεση. Το χόμπι μας έχει γίνει το πρόβλημα μας και πρέπει να το αλλάξουμε, πρέπει να διώξουμε το άγχος».

Όλη αυτή η φιλοσοφία που προσεγγίζετε τα πράγματα έπαιξε τον ρόλο της γι να έρθουν αυτοί οι βαθμοί στις πρώτες αγωνιστικές; 

«Παίζει σίγουρα τον δικό της λόγο. Είμαστε η ομάδα που έχουμε μόνο 9 ξένους που από αυτούς οι τέσσερις ήταν από πέρσι., Βασιστήκαμε σε νεαρούς Κύπριους και πολύ σύντομα θα δείτε κάποιους που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από καλούς ξένους. Απλά θέλουν την ευκαιρία. Δεν μπορούμε διαφορετικά, δεν μπορεί ο Εθνικός να ακολουθήσει κάποιους άλλους προϋπολογισμούς, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να χτίσουμε μια ομάδα που να την χαιρόμαστε κι εμείς αλλά και οι φίλοι της ομάδας».

Έχετε και στον πάγκο ένα δικό σας παιδί τον Γιώτη Εγκωμίτη ο οποίος προσεγγίζει και αυτός πολύ σωστά τα πράγματα, μιλά ειλικρινά μετά από κάθε παιχνίδι: 

«Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν. Θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Δεν θέλουμε ούτε να αδικηθούμε και ούτε να ευνοηθούμε. Υπάρχουν οι ομάδες που θα πάνε για το πρωτάθλημα και οι ομάδες που θα παλέψουν στα χαμηλά. Βάσει προϋπολογισμών και πιθανοτήτων αν κερδίσουμε εμείς έναν μεγάλο αντίπαλο είναι σαν να παίρνουμε πρωτάθλημα».

Είστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου; 

«Για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε κι εμείς το νέο σύστημα, την κάρτα φιλάθλου. Υπάρχουν έξοδα τα οποία επωμίζονται τα σωματεία και εύχομαι να το δούμε ξανά το θέμα. Από ένα προϊόν που είχαμε αρκετά έσοδα, το καταντήσαμε να μην έχουμε τίποτα και κάποια σωματεία να κινδυνεύουν για κλείσιμο».