Μαγική Ομόνοια, φώναξε παρών με Τιάγκο στον Απόλλωνα

Μεγάλη νίκη για την Ομόνοια που κερδίζει για 58η φορά τον Απόλλωνα στα ντέρμπι μεταξύ τους. Σε ένα ισορροπημένο ντέρμπι με τα όλα του, ο Ουζόχο έμοιαζε ανίκητος, με την Ομόνοια να είναι η ομάδα που κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Η ομάδα που θα κατάφερνε να σκοράρει πρώτη, ήταν και αυτή που θα έπαιρνε την νίκη και αυτό ήταν ξεκάθαρο από την αρχή του αγώνα. Ο Τιάγκο ήταν αυτός που έδωσε το πλεονέκτημα στους πράσινους που κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους αποτέλεσμα.
 
Ένα ντέρμπι που δεν μπορείς να μην πεις για την παρουσία του κόσμους αφού μετά από αρκετό καιρό το ΓΣΠ, μύριζε… μπαρούτι σε κάθε ευκαιρία και των δυο ομάδων. Άψογη η διαιτησία από τον Λούκα Σωτηρίου. Πλέον η Ομόνοια βρίσκεται στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας με την ήττα του παρέμεινε στους 3 βαθμούς και την 7η θέση.
 
Α’ ημίχρονο
Ένα πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να δίνουν σκληρές μονομαχίες από τα πρώτα λεπτά όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Τα πρώτα λεπτά κύλισαν με το παιχνίδι να είναι αναγνωριστικό, με την μπάλα να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου. Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε πιο σωστά την μπάλα και έλεγχε εν μέρει τον ρυθμό του αγώνα.
 
Η πρώτη μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση ωστόσο ήρθε από τον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα στο 17ο λεπτό ο Λούφτνερ έδωσε λάθος την μπάλα, δίνοντας το δικαίωμα στον Ζελάγια όχι μόνο να κλέψει αλλά και να βγάλει τον Γιαννιώτα φάτσα με την εστία. Ο Ελλαδίτης εξτρέμ του Απόλλωνα πλάσαρε τον Ουζόχο με την μπάλα να περνά εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
 
Η Ομόνοια, απάντησε δυο λεπτά αργότερα με τεράστια διπλή ευκαιρία. Στο 19ο λεπτό ο Εζρά γύρισε την μπάλα στην περιοχή με τον Γιούστε να απομακρύνει προ του Ντάρμπισαϊαρ. Στην συνέχεια της φάσης ο Τιάγκο πήρε το ριμπάουντ με την μπάλα να χτυπά σε σώμα αμυνόμενου και να απομακρύνεται. Ένα λεπτό αργότερα και στο 20ο της αναμέτρησης η Ομόνοια έφτασε εκ νέου κοντά στο τέρμα. Ο Γκόμεθ εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του με σκαφτή σέντρα προς τον Γκόμες. Ο Πορτογάλος έκανε ένα όμορφο τακουνάκι, αναγκάζοντας τον Μολ σε τεράστια απόκρουση. Στο 21ο λεπτό είχαμε την λάθος έξοδος από τον Οζόχο που απομάκρυνε την μπάλα πάνω στον Ζελάγια. Για καλή τύχη των πρασίνων η μπάλα πέρασε εκτός.
 
Στο 27ο λεπτό ήταν σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει ουσιαστικά. Ο Μάρκοβιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, με την μπάλα να αναπηδά στο σημείο του πέναλτι και τον Ουζόχο να απομακρύνει την μπάλα. Ένα πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να βγάζουν αρκετό πάθος και πίεση στο παιχνίδι τους.
 
Η Ομόνοια ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα να το ισορροπεί από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά.
 
Β’ ημίχρονο
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι η Ομόνοια. Μετά από οργανωμένη επίθεση των πρασίνων στο 50 λεπτό ο Εζρά έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μολ να αποκρούει την μπάλα. Ο Τιάγκο που ακολούθησε την φάση πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους. Δυο λεπτά αργότερα και στο 52ο λεπτό ο Εζρά και πάτησε ξανά περιοχή αλλά ο Μολ έδειξε ετοιμότητα αυτή την φορά στο σουτ του απομακρύνοντας την μπάλα.
 
Πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα έφτασε η Ομόνοια στο 55ο λεπτό. Ο Τιάγκο κουβάλησε την μπάλα μέχρι την περιοχή του Μολ, κάνοντας το σουτ αναγκάζοντας τον Μολ σε μεγάλη απόκρουση. Η μπάλα σταμάτησε στα πόδια του Ντάρμπισαϊαρ με τον Άγγλο φορ να αστοχεί από κοντά. Η απάντηση από τον Απόλλωνα ήρθε γρήγορα αλλά ο Ουζόχο ήταν σε ετοιμότητα. Στο 57ο λεπτό ο Γιαννιώτας έκλεψε την μπάλα από τον Μαυρία και πάτησε περιοχή. Το πλασέ του ήταν εξαιρετικό, αλλά ο Νιγηριανός κήπερ των πρασίνων είπε το όχι. Στο 68ο λεπτό ο Απόλλωνας έφτασε όσο πιο κοντά στο τέρμα αλλά ο Ουζόχο.. έκανε τα δικά του. Ο Γκαπκέ σούταρε την μπάλα μέσα από την περιοχή με τον Νιγηριανό να τον σταματά αρχικά, στην συνέχεια της φάσης η μπάλα πέρασε εκ νέου στον άσσο του Απόλλωνα με τον κήπερ της Ομόνοιας να τον σταματά εκ νέου.
 
Στο 79ο λεπτό ο Πέδρο έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Γκαπκέ και να περνά λίγο δίπλα από την εστία του Ουζόχο. Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία στάδια οι ποδοσφαιριστές των κυανολεύκων, η άμυνα της Ομόνοιας κράτησε το υπέρ της 1-0, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη.
 
Ενδεκάδες:
Ομόνοια: Ουζόχο, Μαυρίας, Λάνγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Βίτορ Γκόμες, Γκόμεθ, Χριστοφή (Χούμποτσαν 70’), Τιάγκο, Έζρα (Κακουλής 70’), Ντάρπισαϊαρ
Aπόλλωνας: Μόλ, Πέδρο, Γιούστε, Σελίμοβιτς, Αγκίρε, Σακέτι, Κυριάκου, Γιαννιώτας, Πίττας (Σαρδινέρο 72’), Ζαλάγιε, Κάρ (Γκάμπκε 61’)
Σκόρερς: Τιάγκο 50'/-
Κίτρινες: Μαυρίας, Λούφτνερ / Πίττας, Χάμπος
Κόκκινες: -/-
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου