Τα λέει με Λαγιέκ ο Κούμας και αποφασίζουν για τους διαιτητές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και δη της διαιτησίας, μετά την απόφαση της Ομόνοιας να καταγγείλει τον Γιώργο Νικολάου, για τις αποφάσεις του, στον αγώνα με την ΑΕΚ.
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μελέτησε προσεκτικά τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη αγωνιστική και έχει διαμορφώσει τις απόψεις του, τις οποίες θα μεταφέρει σε σημερινή συνάντηση. Στο γραφείο θα παρευρεθούν, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μπερτράντ Λαγιέκ, οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές που ορίστηκαν στους αγώνες της Α κατηγορίας, στην τέταρτη αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των πρασίνων, μετά τα διαιτητικά λάθη που προέκυψαν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αναφέροντας, «ήταν ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις στο αγωνιστικό θέμα.
 
Η ομάδα μας ήρθε εδώ και διεκδίκησε τη νίκη. Την κρατούσαμε περισσότερο χρόνο από την καθυστέρηση. Βγήκε το πλάνο της ομάδας μας και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Με την ίδια ευκολία που δόθηκε στην ΑΕΚ πέναλτι, θα μπορούσε να δώσει και σε εμάς δύο. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ για την ομάδα μας, η ΑΕΚ είχε κόκκινη κάρτα και δόθηκε το πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ενώ υποδείχθηκαν πέντε. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι περισσότερο, θα τα εξετάσει η ομάδα».

Στη συνέχεια η ομάδα της Λευκωσίας προχώρησε σε καταγγελία του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου, όπου και ζήτησε την επιβολή τιμωρίας του. «Η Διοίκηση θα συνεδριάσει έκτακτα την Τετάρτη με αποκλειστικό θέμα το κεφάλαιο διαιτησία. Έχουμε ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας. Προχωρήσαμε σε καταγγελία του κ. Γιώργου Νικολάου και ζητήσαμε την επιβολή τιμωρίας που να είναι ανάλογη με την χθεσινή του παρουσία και της ανεπανόρθωτης ζημιάς που προκάλεσε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και τον κόσμο της», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Ομόνοιας.
 
Την ίδια μέρα, Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Νικολάου, προχώρησε σε προφορική καταγγελία στην Αστυνομία, με αφορμή τα παράπονα των πρασίνων για τη διαιτησία του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο διαιτητής, μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας, καταγγέλλοντας προφορικά ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα από διαμαρτυρόμενους οπαδούς της Ομόνοιας.
 
Ωστόσο την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, με ανακοίνωσή της η Ομόνοια, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Νικολάου, μετά από συνάντηση που είχε με την ΚΟΠ, ενώ σήμερα αναμένεται το θέμα της διαιτησίας να τεθεί επί τάπητος, σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Μπερτράντ Λαγιέκ.