Κάζο μεγατόνων για τον ΑΠΟΕΛ από την... αδύνατη Ντουντελάνζ

Ήττα σοκ για τον ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ από την Ντουντελάνζ με 3-4. Οι πρωταθλητές, έκαναν ένα πολύ κακό παιχνίδι αν εξαιρέσουμε εκείνο το 7λεπτο που κατάφεραν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι με 3 τέρματα. Από εκεί και πέρα η Ντουντελάνζ, έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, εκμεταλλευόμενη τα τεράστια αμυντικά λάθη του ΑΠΟΕΛ και δίκαια πήρε μια μεγάλη νίκη μέσα στο ΓΣΠ.
 
Η ήττα σοκ των πρωταθλητών, κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση πρόκριση, με τους γαλαζοκίτρινους να ταξιδεύουν στη Σεβίλλη για τη 2η αγωνιστική. 
 
Α’ ημίχρονο
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Ντουντελάνζ να είναι πολύ καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ και να ελέγχει τον αγώνα. Οι γαλαζοκίτρινοι, έδειχναν πανικό στο παιχνίδι τους, αφού δυσκολεύονταν να αλλάξουν πάσες μεταξύ τους.
 
Από την άλλη η Ντουντελάνζ μπήκε με τσαμπουκά στο παιχνίδι της, η οποία βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Στο 6ο λεπτό και μετά από κόρνερ του Πόκαρ, ο Σινάνι, έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.
 
Ο ΑΠΟΕΛ που με την πάροδο του χρόνου κρατούσε περισσότερο την μπάλα, αλλά χωρίς να καταφέρει να βγάλει φάσεις. Αν μη τι άλλο κατάφερε να βγάλει τις προϋποθέσεις σε μια γρήγορη αντεπίθεση.
 
Οι Ντε Βινσέντι και Γιάκολις αντάλλαξαν την μπάλα πολύ όμορφα με τον τελευταίο να ψάχνει τον Πάβλοβιτς στην περιοχή. Ο Κιρχ λειτούργησε σωστά, σώζοντας μια πολύ δύσκολη φάση για την ομάδα του.
 
Η Ντουντελάνζ που έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν επικίνδυνη στις επιθέσεις της κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Σινανί στο 35ο λεπτό.
 
Ο νεαρός άσσος των φιλοξενούμενων πήρε την μπάλα στην πάσα πάνω στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ένα πρώτο ημίχρονο που οι γαλαζοκίτρινοι ήταν απλά.. απών από τον αγωνιστικό χώρο με την Ντουντελάνζ να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι με το υπέρ της σκορ να είναι απολύτως λογικό και δίκαιο.
 
Β’ ημίχρονο
Η Ντουντελάνζ, ήταν η ομάδα που έκανε την ζημιά και πάλι με τον Μπερνιέρ να πιάνει ένα ξερό δυνατό σουτ, νικώντας τον Μπέλετς για δεύτερη φορά.
 
Από εκεί και πέρα οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν απλά ένα απίστευτο δεκάλεπτο φέρνοντας το παιχνίδι τούμπα. Αρχικά ο Πάβλοβιτς στο 54ο λεπτό με κεφαλιά άνοιξε τον χορό των τερμάτων για την ομάδα του Ντολ. Δυο λεπτά αργότερα ο Τάμαρι ανέλαβε δράση κερδίζοντας, σωστά το πέναλτι.
 
Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση, φέροντας το παιχνίδι στα ίσα από την άσπρη βούλα στο 56ο λεπτό. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τα δυο τέρματα ο Πάβλοβιτς ήρθε να βάλει φωτιά στο ΓΣΠ αφού με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα δίκτυα του Τζουμπέρτ.
 
Η Ντουντλάνζ έβγαλε αντίδραση και με τον Στολζ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Σαν να μην έφταναν τα προηγούμενα ο Σινανί ήρθε στο 82ο λεπτό να τελειώσει τον όλεθρο που προδιαγραφόταν από την αρχή του παιχνιδιού.
 
Η ταυτότητα του παιχνιδιού:
ΑΠΟΕΛ (Τ. Ντολ): Μπέλετς, Γκέντσογλου, Σόουζα (Τάμαρι 46’), Ντε Βινσέντι (Εφραίμ 76’), Μάτιτς, Γιάκολις (Ζοαοζίνιο 46’), Πάβλοβιτς, Μερκής, Ιωάννου, Μπέζιακ, Μιχαήλοβιτς
 
Ντούντελανζ (Μ. Κρασό): Τζούμπερτ, Σνελ, Πόκαρ, Σινάνι, Στολζ (93' Κουλς), Γκάρος, Μπερνιέρ, Κιρχ (Λεσγιέ 62’), Μορέν, Μπουχουάρι, Μεντί (Λαβγιέ 68’)
 
Διαιτητής: Ντουμίτρου Μουντεάν (Μολδαβία)
 
Σκόρερ: Πάβλοβιτς 54’,59΄, Ντε Βινσέντι 56’/ Σινανί 35’,83’, Μπερνιέρ 51’ Στολζ 72’
 
Κίτρινες: Γκέντσογλου / Μόρρεν
 
Κόκκινες:-/-