Γνωστός πρωταθλητής μποξέρ ο ύποπτος για εμπρησμό στο ΤΑΕ Λευκωσίας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε ο 21χρονος που φέρεται ως το πρόσωπο που αποπειράθηκε να κάψει αποθήκη τεκμηρίων του ΤΑΕ Λευκωσίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο νεαρός, γνωστός πρωταθλητής μποξέρ, ο οποίος οδηγήθηκε στο δικαστήριο υπό τη συνοδεία του αντιτρομοκρατικού ουλαμού, στις 12 Σεπτεμβρίου, έχοντας καλυμμένο το κεφάλι του με κουκούλα, και φορώντας μαύρα ρούχα, παραβίασε το συρματόπλεγμα, εισήλθε εντός του ΤΑΕ και έβαλε φωτιά στην αποθήκη τεκμηρίων.

Συγκεκριμένα ο δράστης κατευθύνθηκε προς την εξωτερική μεταλλική αποθήκη του ΤΑΕ, κρατώντας μεγάλη πλαστική μπουκάλα με εύφλεκτη ύλη. Ακολούθως, περιέλουσε περιμετρικά ολόκληρη την εξωτερική λυόμενη αποθήκη τεκμηρίων και έθεσε φωτιά σε αυτή, η οποία διήρκεσε τρία λεπτά και στη συνέχεια έσβησε μόνη της χωρίς να επεκταθεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ ενώπιον Δικαστηρίου, στη συγκεκριμένη αποθήκη φυλάσσονταν διάφορα τεκμήρια υποθέσεων, κυρίως εμπρησμών, καθώς επίσης και μοτοσικλέτες που παρελήφθησαν από σκηνές φόνου, απόπειρας φόνου και από κλοπές. Οι συγκεκριμένες μοτοσικλέτες φυλάσσονταν στον συγκεκριμένο χώρο λόγω της εύφλεκτης ύλης που περιείχαν.

Δίπλα στο σημείο στο όποιο έθεσε φωτιά ο 21χρονος, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι 10 λίτρων γνωστής επωνυμίας πόσιμου νερού, με εύφλεκτη ύλη, καθώς και ένα παγούρι απορρυπαντικού που άφησε στη σκηνή ο δράστης.

Αμέσως τα μέλη του ΤΑΕ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του, ενώ με βάση τα τεκμήρια που άφησε στη σκηνή ο δράστης, έφτασαν στα ίχνη του. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΤΑΕ απευθύνθηκαν στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού που εντοπίστηκε στη σκηνή, και με βάση την ημερομηνία παραγωγής, εντόπισαν την συγκεκριμένη παρτίδα που είχε διανεμηθεί σε περίπτερα και υπεραγορές. Μετά από ευρείας κλίμακας έρευνα, οι ανακριτές του ΤΑΕ κατέληξαν σε περίπτερο στην Ακρόπολη, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από το ΤΑΕ Λευκωσίας.

Από τις έρευνες στο περίπτερο διαπιστώθηκε από το κλειστό κύκλωμα του περιπτέρου, ότι ο δράστης στις 12 και εννέα τα μεσάνυχτα, τρεις ώρες πριν τον εμπρησμό, αγόρασε μια τέτοια πλαστική μπουκάλα από το συγκεκριμένο περίπτερο.

Επεκτείνοντας τις έρευνες τους, τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, διαπίστωσαν πως η βενζίνη που χρησιμοποιήθηκε για τον εμπρησμό του ΤΑΕ, ήταν αποκλειστική εισαγωγή, συγκεκριμένης εταιρείας, στα πρατήρια της οποίας επικεντρώθηκαν οι έρευνες.

Μετά τις συγκεκριμένες εξετάσεις, οι ανακριτές εντόπισαν βίντεο από πρατήριο καυσίμων στο Δάλι, στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος να σταματά με το όχημα του. Στο βίντεο εμφανίζεται ο νεαρός να κατεβάζει από το όχημα δεκάλιτρο μπουκάλι, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά τον εμπρησμό, και να το γεμίζει με καύσιμα αξίας 20 ευρώ το 10λιτρο μπουκάλι και το μπουκάλι του απορρυπαντικού.
 
Το κίνητρο του… γνωστού υπόπτου
Όπως όλα δείχνουν, ο 21χρονος ήθελε να κάψει την αποθήκη τεκμηρίων, καθώς σε αυτή βρίσκονταν τεκμήρια τα οποία συσχετίζονται με ποινική υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος κατηγορείται για τον εμπρησμό δύο οχημάτων που σημειώθηκε στις 23 Μαρτίου στο Τσέρι, ενώ κατά τον περασμένο Αύγουστο ο ύποπτος μαζί με ακόμη ένα φιλικό του πρόσωπο, είχε κληθεί στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, για να ανακριθεί σε σχέση με άλλες δύο ποινικές υποθέσεις.

Κατά την παρουσία του στο χώρο, είχε οπτική επαφή με το σημείο που βρίσκεται η αποθήκη, αφού δίπλα βρίσκεται η καντίνα του κτηρίου. Ο 21χρονος όταν συνελήφθη και του επιστήθηκε η προσοχή στο Νόμο, απάντησε «δεν ξέρω». Ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε κινητά τηλέφωνα, μια κοινή κάρτα τηλεφώνου, κυνηγετικά φυσίγγια καθώς και χρηματικό ποσό 4430 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα φυσίγγια ο 21χρονος ανέφερε ότι, «πάει σκοπευτήριο», ενώ σε σχέση με τα χρήματα ισχυρίστηκε ότι «είναι κάποιου φίλου μου και θα σας πω να του πάρετε κατάθεση».

Η Αστυνομία ζήτησε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, με τον συνήγορο υπεράσπισής του, Δημήτρη Τσολάκη, να μην φέρει ένσταση. Επίσης δεν υποβλήθηκε οποιοδήποτε ερώτημα στην εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κληρίδου.

Η δικαστής ενέκρινε το διάταγμα οκταήμερης κράτησης του υπόπτου αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο.
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση