Πάει με φόρα για το πρώτο βήμα στους ομίλους ο ΑΠΟΕΛ

Πρεμιέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κάνει απόψε (19:55) ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Ντουντελάνζ, o οποίος στο πρώτο παιχνίδι που θα δώσει στο ΓΣΠ, θα επιδιώξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.
 
Επιστροφή για τους γαλαζοκίτρινους σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από δυο χρόνια, καθώς τελευταίο παιχνίδι που έδωσε ήταν τις 6/12 απέναντι στην Τότεανμ, τη σεζόν 2017-18, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία της ομάδας, που θα αγωνιστεί σε όμιλο της δεύτερης κατά σειρά διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. 
 
Ένας σχετικά βατός όμιλος, καθώς, αν εξαιρέσουμε τη Σεβίλλη, η Καραμπάχ και η Ντουντελάνζ είναι στα μέτρα των πολυπρωταθλητών. Η ομάδα της Λευκωσίας, αντιμετώπισε ξανά στο παρελθόν την Ντουντελάνζ, τη σεζόν 2017-18, στο πλαίσιο του β' προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ, την οποία κέρδισε με 1-0 τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Λουξεμβούργου, έκανε κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής, βρίσκεται στην 12η θέση με μόλις 4 βαθμούς και χωρίς νίκη στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Αυτό βέβαια δεν φέρνει κανέναν εφησυχασμό στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, γνωρίζοντας πως ο κάθε αγώνας έχει τις δικές του δυσκολίες.

Από την άλλη, το σύνολο του Τόμας Ντολ, ξεκίνησε με τον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του στις εγχώριες διοργανώσεις, αφού παίζοντας ορθόδοξο ποδόσφαιρο επικράτησε εύκολα της ΑΕΛ με 3-0. Παράλληλα, ο 53χρονος τεχνικός, τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού είδε τους νεοαποκτηθέντες Ούρος Μάτιτς, Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς και Αντρίγιαν Πάβλοβιτς, να κάνουν καλό παιχνίδι, ενώ οι τελευταίοι δυο χρίστηκαν και σκόρερ.

Από την αποστολή της ομάδας, απουσιάζουν οι Βούρος, Σάβιτς και Μακρής, ενώ ο Άλεφ συμπεριλήφθηκε και υπολογίζεται κανονικά για το παιχνίδι. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, είναι στην διάθεση του Γερμανού κόουτς, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει τους ίδιους ένδεκα, που αγωνίστηκαν στο ντέρμπι του πρωταθλήματος, με τη ΑΕΛ. Ο Μπέλετς θα βρίσκεται στον άσο, με τους Νικόλα Ιωάννου και Γιώργο Μερκή να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Μιχαϊλοβιτς και στο αριστερό ο Ζοαζίνιο.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αναμένεται η τριάδα, των Γκέντσογλου, Μάτιτς και Σόουζα, ωστόσο μια θέση στην ένδεκα αναμένεται να διεκδικήσει και ο Ντε Βινσέντι. Ο Τάμαρι θα βρίσκεται στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και στην αριστερή ο Μπέζιακ, ενώ την αιχμή του δόρατος θα αποτελέσει ο Πάβλοβιτς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: