Η ευρωπαϊκή πρόοδος της Ντουντελάνζ που χτυπά καμπανάκι στον ΑΠΟΕΛ

Η Ντούντελανζ του Λουξεμβούργου, είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα από το μικρό ευρωπαϊκό κρατίδιο είναι μια ανερχόμενη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με εμφανή τα σημάδια προόδου τα τελευταία χρόνια.

Προπονητής της, μέχρι πρότινος, ήταν ο 52χρονος Εμίλιο Φερέρα, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα εξόδου. Ο Βέλγος τεχνικός πλήρωσε το «μάρμαρο» για την πολύ κακή πορεία στο πρωτάθλημα, για την ώρα.

Μέχρι στιγμής, σε 13 αγώνες σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, ο 52χρονος πρώην τεχνικός της Ξάνθης, του Πανθρακικού και του Πανιωνίου, είχε εφαρμόσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, επτά διαφορετικές διατάξεις στα παιχνίδια της Ντούντελανζ. Πιο προσφιλής του τακτική, ήταν το 4-2-3-1, ενώ του άρεσε, επίσης να χρησιμοποιεί σχήματα με τριάδα στην άμυνά του. Στην μέχρι στιγμής θητεία του, στην ομάδα του Λουξεμβούργου, είχε πετύχει πέντε νίκες, είχε δεχθεί τέσσερις ήττες, ενώ είχε εξέλθει ισόπαλος τέσσερις φορές.
 
Στο ΓΣΠ, την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως να δούμε κάτι παρόμοιο σε διάταξη και τακτική από τον όποιο κληθεί να τον αντικαταστήσει.

Οι Λουξεμβούργιοι αποκλείστηκαν από την Βαλέτα Μάλτας στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με δύο ισοπαλίες (2-2 εντός και 1-1 εκτός), και συνέχισαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί, απέκλεισαν κατά σειρά, τις Σκεντίγια Αλβανίας, Κάλιου Νόμε Εσθονίας και Αραράτ Αρμενίας και προκρίθηκαν στους ομίλους της, δεύτερης τη τάξει, διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο τοπικό πρωτάθλημα, η ομάδα δεν τα πηγαίνει καθόλου. Σε πέντε παιχνίδια, μέχρι στιγμής, έχει ως απολογισμό μια νίκη, μια ισοπαλία και τρεις ήττες. Η μοναδική της επιτυχία επιτεύχθηκε κόντρα σ’ ένα γνωστό του κυπριακού φίλαθλου κοινού. Τον Φάντζιο Μπούις, ο οποίος είναι προπονητής στην Μούλενμπαχ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η αντίπαλος των «γαλαζοκιτρίνων» της Λευκωσίας βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με τέσσερις βαθμούς. Είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της αγωνιστική κατάσταση και αυτό καλείται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, η ομάδα του Ντολ την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της είναι ο 27 Βέλγος αμυντικός μέσος Τσαρλς Μορέν, ο Βελγομαροκινός κεντρικός μέσος Σαμπίρ Μπουγκρίνε, οι δύο Γερμανοί μεσοεπιθετικοί Ντομινίκ Στολτζ και Μάριο Πόκαρ και ο 22χρονος Λουξεμβούργιος, με καταγωγή από τη Σερβία Ντανέλ Σινάνι.

Γενικότερα, είναι μια ομάδα που χρήζει προσοχής. Τα επιτεύγματά της τα τελευταία χρόνια είναι πολλά. Έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα από το 2010 και μετά, ενώ πέρυσι είχε συμμετάσχει σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ με Μίλαν, Ολυμπιακό Πειραιώς και Ρεάλ Μπέτις, κερδίζοντας ένα βαθμό. Το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως απέκλεισε τις Λέγκια Βαρσοβίας και Κλουζ, στα προκριματικά της περσινής διοργάνωσης, κερδίζοντας τον σεβασμό από όλους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: