Μέσι Vs Κριστιάνο: Η συναρπαστικότερη κόντρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Είναι οι κορυφαίοι του πλανήτη και το Champions League γίνεται ακόμα πιο λαμπερό με τη συμμετοχή τους. Τα ρεκόρ πολλά, τα γκολ περισσότερα και η... μάχη τους ακόμα πιο συναρπαστική!

Μπορεί για την απόκτηση των Ζοάο Φέλιξ, Γκριζμάν, Αζάρ, Ντε Λιχτ, Ερνάντες να δαπανήθηκαν 511 εκατ. ευρώ, ωστόσο γι ακόμα μια σεζόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στους... βασιλιάδες του Champions League, Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί στο Μονακό ο Φαν Ντάικ να έκλεψε λίγο από τη δόξα τους, όμως ο Αργεντίνος με τον Πορτογάλο φροντίζουν με τα γκολ και τις μοναδικές τους παραστάσεις να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη!

Η νέα σεζόν στο Champions League ξεκινά και η σκληρή... μάχη των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δεσπόζει ξανά. Ο Αργεντίνος και ο Πορτογάλος σταρ φροντίζουν κάθε σεζόν να σκοράρουν κατά βούληση και να μην αφήνουν κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης. Ο Ρονάλντο είναι μπροστά αυτήν την στιγμή με 126 γκολ. Έχει σκοράρει με Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και τη Γιουβέντους.

Ο Μέσι είναι λίγο πιο πίσω με 112 και όλα τα έχει σημειώσει με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Οι δυο τους ήταν... ισόπαλοι στο τέλος της σεζόν του 2014-2015 με 77 γκολ ο καθένας. Από τότε όμως ο CR7 κατάφερε να ξεπεράσει τον Μέσι, χαρίζοντας παράλληλα τρία διαδοχικά Champions League στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι δυο τους είχαν μία δεκαετή κυριαρχία στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Την έχουν κερδίσει από πέντε φορές ο καθένας. Αυτή η παντοδυναμία τους έσπασε μόλις πέρυσι με τον Μόντριτς. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι οι τοπ σκόρερ του θεσμού κάθε χρονιά. Κανένας παίκτης δεν έχει σκοράρει περισσότερο από τον Μέσι ή τον Ρονάλντο από το ξεκίνημα του 2006-2007. Ο Νεϊμάρ έφτασε πιο κοντά όταν τους έπιασε την σεζόν 2014/2015 αλλά μέχρι εκεί. Οι δυο τους έχουν και μία σειρά άλλων ρεκόρ και επιτευγμάτων.

Έχουν από οκτώ χατ τρικ ενώ ο Ρονάλντο έχει σε 35 διαφορετικές αναμετρήσεις βάλει από δύο γκολ. Ο Μέσι όσες φορές έχει σκοράρει η ομάδα του έχει χάσει τρεις φορές. Ο σταρ της Γιουβέντους είναι ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει σε τρεις τελικούς και ο πρώτος που έβαλε 50 γκολ σε νοκ άουτ φάσεις.

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκαν 144 αναμετρήσεις, παρότι πέρασαν 30 ματς για να πετύχει το πρώτο του χατ τρικ και στον Μέσι 123. Ο Ραούλ είναι ο παίκτης που είναι ο αμέσως επόμενος τοπ σκόρερ με 71 γκολ στον θεσμό και έτσι αυτός που απειλεί Μέσι και Ρονάλντο είναι ο Μπενζεμά με 60 τέρματα.

Η λίστα των ρεκόρ που έχουν σπάσει οι δυο τους είναι μεγάλη. Ωστόσο παρά τα επιτεύγματά τους συνεχίζουν να έχουν μεγάλη... δίψα ώστε να σηκώσουν του χρόνου το τρόπαιο του Champions League. Ο Μέσι το έχει πάρει 4 φορές με τελευταία αυτή του 2015. Ο Ρονάλντο έχει 5 κατακτήσεις.

Στο περιθώριο της κλήρωσης του Champions League ο άσος της Γιουβέντους μετά από 10 χρόνια στη Ρεάλ δήλωσε πως του λείπει ο δυνατός ανταγωνισμός με τον Μέσι στην Ισπανία. «Είχαμε αυτήν την μάχη για τα τελευταία 15 χρόνια. Μου έδινε ώθηση και με έσπρωχνε στα όριά μου και στο να γίνομαι πιο καλός και έκανα το ίδιο. Είναι πολύ καλό το να είσαι μέρος της ιστορίας αυτού του ποδοσφαίρου», είχε πει ο Πορτογάλος.

Tι θα κάνει όμως ο Λιονέλ Μέσι φέτος; Τι δείχνουν τα στατιστικά; Ο Αργεντινός σταρ δεν έχει σκοράρει ποτέ εναντίον της Ιντερ. Ο 32χρονος επιθετικός έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τους Νερατζούρι σε τρεις περιπτώσεις και δεν έχει βρει δίχτυα, με την Μπάρτσα να έχει νικήσει μόλις μία φορά σε αυτά τα ματς. Ο Μέσι θα ελπίζει ότι αυτό θα... διορθωθεί όταν η Ιντερ επισκεφθεί το Camp Nou στις 2 Οκτωβρίου, ενώ η Μπαρτσελόνα θα πάει στο Meazza στις 10 Δεκεμβρίου.

Βέβαια, ο Αργεντίνος έχει σκοράρει κόντρα σε 32 από τις 37 ομάδες που έχει βρει απέναντί του στο Champions League. Για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Ντόρτμουντ κι έχει την ευκαιρία να βρει δίχτυα και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ραούλ (έχει σκοράρει κόντρα σε 33 ομάδες).Μάλιστα, έχει 16 γκολ σε 14 ματς Champions League κόντρα σε γερμανικές ομάδες.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας