Φέτος, όντως, η Ομόνοια είναι αλλιώς...

Η ΑΕΚ «έκλεψε» στο παρά πέντε μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, στο χθεσινό (15/9) ντέρμπι της Αρένας.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς μπροστά από τις δυο εστίες, η Ομόνοια είχε ένα φορμαρισμένο Ουζόχο, ο οποίος κατέβασε τα ρολά της εστίας του σε αρκετές περιπτώσεις, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της έδειξε τις προθέσεις της στην αναμέτρηση από πολύ νωρίς, αφού εκτός από τα τεράστια ποσοστά κατοχής, που έφτασαν σε ένα σημείο του παιχνιδιού και το 70%, είχε και την τεράστια τριπλή ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στη συνέχεια του ημιχρόνου και μετά το πρώτο 25λεπτο η Ομόνοια ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι βρήκαν μερικές καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Τόνιο, με τον Γιώργο Νικολάου να βάζει το χεράκι του, και να ακυρώνει λανθασμένα το τέρμα του Λούφτνερ στο 28ο λεπτό.

Στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ ανέβασε και πάλι στροφές, καταφέρνοντας να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τρισκόφσκι. Η Ομόνοια που έβγαλε αντίδραση άμεσα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Χριστοφή.
 
Στην επανάληψη, και παρ’ ότι είχαμε ένα πολύ γεμάτο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έδωσαν περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν, πράγμα που επηρέασε την ποιότητα του αγώνα.

Τέσσερις ήταν όλες και όλες οι τελικές στιγμές στο δεύτερο μισό, με τις δυο να είναι τα τέρματα. Στην πρώτη ουσιαστική φάση στην επανάληψη ο Ντάρμπισαϊαρ, έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Γκόμεθ, με τον Ισπανό να φέρνει τούμπα το παιχνίδι.

Εκεί που όλα έδειχναν πως η Ομόνοια θα έφευγε με ένα σπουδάιο διπλό από την Αρένα, το πρώτο της μάλιστα, ήρθε ο Κούσουλος να ανατρέψει τον Φλοριάν στην περιοχή. Ο Τρισκόφσκι δεν αστόχησε από την εσχάτη των ποινών, σώζοντας την ισοπαλία για την ομάδα του.
 
Ένα παιχνίδι, που μπορούμε να κρατήσουμε αρκετά όσο εμείς, όσο και οι τεχνικοί. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Βάσκος τεχνικός της ΑΕΚ, «για τους ουδέτερους ήταν ένα ωραίο παιχνίδι αλλά για τους προπονητές ήταν δύσκολο».

Και οι δυο ομάδες πρόσφεραν, ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και ένταση μέσα στο γήπεδο. Είδαμε ένα παιχνίδι από δυο πολύ ποιοτικές ομάδες επιθετικά.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της έχει να λέει πως κέρδισε τρία πεντακάθαρα πέναλτι, πράγμα που σημαίνει πως πάτησε αρκετές φορές περιοχή, βάζοντας δύσκολα στον Ουζόχο.

Η δε Ομόνοια, πλέον με κάθε βεβαιότητα είναι από τις πιο επιθετικές, αλλά και επικίνδυνες ομάδες στη γραμμή κρούσης. Οι εκπληκτικοί αυτοματισμοί, οι κινήσεις στον χώρο και οι αλληλοκαλύψεις σε όλους του χώρους, βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη σωστή επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, δεν έλειψαν και τα προβλήματα της διαιτησίας. Παρά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε ο Γιώργος Νικολάου, η φάση του τέρματος της Ομόνοιας κατέστρεψε κάθε καλό που έκανε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Λανθασμένη ήταν η απόφαση του Κύπριου ρεφ, στο ακυρωθέν τέρμα του Λούφτνερ.

Σε γενικές γραμμές όμως ήταν ένα ντέρμπι από... τα παλιά με την Ομόνοια να δείχνει πιο δυνατή και έτοιμη από ποτέ να αρχίσει την αντεπίθεση της. Ο Χένινγκ Μπεργκ κάνει εξαιρετική αλλά και σωστή δουλειά μέχρι στιγμής. Από την άλλη η ΑΕΚ είναι αναμφίβολα μια υπερδύναμη για το Κυπριακό πρωτάθλημα, και τέτοια παιχνίδια τα έχουμε ανάγκη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: