Αλώβητη από το Τάσος Μάρκου η Κυρία

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ανόρθωση σε μια πολύ δύσκολη έδρα, κερδίζοντας την ΕΝΠ με 1-2 στο «Τάσος Μάρκου». Ράγιος και Καλτσάς τα γκολ της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, ενώ ο Αγκίρι ισοφάρισε προσωρινά για την ΕΝΠ.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι στο Παραλίμνι άρχισε με την Ανόρθωση να έχει την υπεροχή και να χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Εγγλέζου στο 3’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Κλέιμαν, ενώ στο 7’, ο Γκαλίτσιος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μίχαλ Ντούρις έπιασε την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή. Η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχισε να πιέζει και είχε μια καλή φάση με σουτ του Κοφί στο 26’ από μακριά, το οποίο ο Κλέιμαν απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Πιο πριν, ο Νίκος Καλτσάς είχε μια εκτέλεση φάουλ που πέρασε λίγο πάνω από την εστία της ΕΝΠ. Η ομάδα του Παραλιμνίου αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς να φανεί πολύ απειλητική για την εστία του Λόρια. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έχασε τεράστια ευκαιρία στο 42’ με τον Καλτσά, ο οποίος έκανε την προβολή που πέρασε άουτ μετά από ωραία μπαλιά του Ράγιο. Ο Ισπανός επιτελικός μέσος έδωσε τη λύση στο 44’, όταν κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Ιράκλι Μαϊσουράτζε. Ο Ράγιος ευστόχησε στη συνέχεια για το 0-1, σκορ που ήταν και του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την γηπεδούχο να μπαίνει πιο επιθετικά, αλλά η Ανόρθωση είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 52’ με εκτέλεση φάουλ του Καλτσά που απέκρουσε με γροθιές ο Κλέιμαν. Στην εξέλιξη της φάσης, η ΕΝΠ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν την κεφαλιά του Σεπάνιακ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λόρια. Στο 60’ σημειώθηκε μια φάση, όπου δεν είδαμε ξανά φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Ράγιο σκόραρε από απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω ενός νέου κανονισμού που εφαρμόζεται από φέτος. Ο Μίχαλ Ντούρις βρισκόταν μαζί με τους παίκτες της ΕΝΠ στο ανθρώπινο τείχος, ενώ δεν έπρεπε να βρισκόταν εκεί, και έτσι το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Λεόντιο Τράττο. Η ΕΝΠ ισοφάρισε, προσωρινά στο 65', με ωραίο πλασέ του Αγκίρι μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Αμπαρτζουμιάν. Η ομάδα της Αμμοχώστου, όμως, πήρε το προβάδισμα ξανά μετά από προβολή του Καλτσά και ασίστ του Μανθάτη στο 69’. Οι της ΕΝΠ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μανθάτη πριν την ασίστ, όμως δεν δόθηκε από τον Τράττο. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο 82’, μετά από ανατροπή του Σαντίκ από τον Κλέιμαν. Ο Ρούμπεν Ράγιο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα να χτυπήσει και στα δύο δοκάρια, χάνοντας την τεράστια ευκαιρία να διευρύνει το σκορ.
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Μιτρέφσκι, Σεπάνιακ, Κυριάκου, Μάτος (Αγκίρι 60'), Βαλλιάνος, Μαϊσουράτζε (46' Βαρέλα), Ριέρα, Σπόλιαριτς, Ρουσιάς

Aνόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Εγγλέζου (Σελίν 72'), Κ. Αρτυματάς, Κοφί (67' Νταουσβίλι), Ράγιος, Μανθάτης, Καλτσάς, Ντούρις (67' Σαντίκ)

Σκόρερ:

65' Αγκίρι/ Ράγιο 44' (πέν.), 69' Καλτσάς

Κίτρινες κάρτες: Μιτρέφσκι, Αμπαρτζουμιάν /Εγγλέζου, Σαντίκ