Ο Φιρμίνο αλλάζει όλη τη Λίβερπουλ

Από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τη Λίβερπουλ να μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ειδικεύεται πλέον στο οργανωτικό κομμάτι των επιθέσεων και λιγότερο στο εκτελεστικό!

Ο Βραζιλιάνος, βρέθηκε στον πάγκο στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, όμως, πέρασε στο ματς από το πρώτο ημίχρονο λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Οριγκί που αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού.

Ήταν ένα πρόβλημα που ίσως και να πήρε μορφή... ευλογίας για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αφού, ο Γερμανός τεχνικός παραδέχθηκε ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης οι παίκτες του ήταν αρκετά μέτριοι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί η ομάδα να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και πρέπει.

Απέναντι στις «καρακάξες», ο Ρομπέρτο Φιρμίνο επιβεβαίωσε τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή, απαντώντας σε ερωτήματα του κόσμου, είχε αναφέρει πως: «ο κόσμος ξεχνάει τον άνθρωπο που “θυσιάζεται”. Αυτός είναι ο Φιρμίνο. Δουλεύει για το κοινό καλό με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα, δουλεύει για τους συμπαίκτες του και τους κάνει να λάμπουν. Τέτοιο κομμάτι στο παζλ που έχει κάθε προπονητής στο ρόστερ είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Είναι ένας τρομερά γενναιόδωρος επιθετικός».

Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η δουλειά του «Μπόμπι». Οι κινήσεις του μακριά από την περιοχή, ο τρόπος που μελετάει τους χώρους και φτιάχνει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, η ματιά που έχει για να στείλει τη μπάλα στην περιοχή, η απρόβλεπτη απόφασή του ώστε να πιάσει στον «ύπνο» την αντίπαλη άμυνα...

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο