Η διαχείριση του Ντολ, η ποιότητα που βγάζει μάτι και η απεξάρτηση από τον Τάμαρι

Για άλλο ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν, ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε πως ξεχειλίζει από ποιότητα, αφού στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε για το θεσμό του πρωταθλήματος κατάφερε να επικρατήσει με 3-0 της ΑΕΛ, μέσα στο ΓΣΠ. Παρόλο που ο αγώνας ήταν ντέρμπι, το σύνολο του Τόμας Ντόλ παίζοντας ορθόδοξο ποδόσφαιρο και χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα ρυθμούς, πήρε το ζητούμενο και πανηγύρισε τη νίκη.

Τόσο ο Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, όσο και ο Αντρίγια Πάβλοβιτς δείχνουν να εξελίσσονται σε σπουδαίες προσθήκες και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ. Άπαντες στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων στρέφουν την προσοχή στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (19/09) κόντρα στη Ντουντελάνζ, το οποίο θα διεξαχθεί για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα της ΑΕΛ και το ότι κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικό προσανατολισμό, ο ΑΠΟΕΛ έκανε σωστό παιχνίδι και οι παίκτες έδειξαν από την αρχή αυτό που ήθελαν, αποδεικνύοντας έτσι στις υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικήσουν το τίτλο μαζί του, ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο, να τον αποτρέψουν από το να πανηγυρίσει την κατάκτηση του όγδοου διαδοχικού πρωταθλήματος.
 
Θηρίο μέσα στο κλουβί ο Λούκας Σόουζα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο οποίος από την αρχή του αγώνα υπήρξε πρωταγωνιστής σε αρκετές καλές στιγμές της ομάδας του, ενώ κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του προς το τρίποντο ανοίγοντας το σκορ με το καλημέρα της αναμέτρησης.
 
Στα αξιοσημείωτα η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Σάββας Γκέντσογλου, αφού επέστρεψε στην ενδεκάδα, μετά το τελευταίο παιχνίδι των πρωταθλητών στην Ευρώπη, κόντρα στον Άγιαξ. Είναι γεγονός πως Σόουζα, Γκέντσογλου και Μάτιτς, κέρδισαν κατά κράτος τον χώρο του κέντρου, δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα της Λεμεσού, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των πρωταθλητών.
 
Ένας κακός Τάμαρι στον χθεσινό (14/09) αγώνα, ο οποίος έδειξε εμφανώς επηρεασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και ίσως είναι από τες λίγες φορές που συνέβη αυτό. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν επηρεάστηκε και έδειξε πως μπορεί και  χωρίς τον Ιορδανό εξτρέμ, αφού κυρίως στο δεύτερο μέρος με τους Βιντιγκάλ, Πάβλοβιτς και Ντε Βινσέντι ήταν αρκετά επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, στις οποίες έβγαινε με αρκετή ευκολία.
 
Ο Αντρίγια Πάβλοβιτς έδωσε μία ασίστ και σημείωσε ένα γκολ, πράγμα που δείχνει ότι είναι ο επιθετικός που έλειψε από τους γαλαζοκίτρινους τα τελευταία χρόνια. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι τα δυο από τα τρία γκολ του αγώνα πέτυχαν νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο δείχνει πως ο φετινός ΑΠΟΕΛ, έχει πραγματοποιήσει πολύτιμες προσθήκες που θα τον βοηθήσουν στα μέγιστα για να πετύχει τους στόχους του.
 
Στον πάγκο των πρωταθλητών βρίσκονταν Βάτερμαν, Άλεφ, Εφραίμ, Αλωνέυτης, Μακρής, Χαλένιους, όπως και Γιάκολις, Βιντιγκάλ και Ντε Βινσένι, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο ντέρμπι κόντρα στους κυπελλούχους, ενώ εκτός αποστολής ήταν οι Σάβιτς, Βούος και Χάνι.
 
Αυτό από μόνο του, φανερώνει χωρίς αμφιβολία πως το βάθος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ κρίνεται αρκετά ικανοποιητικό, αφού ο Τόμας Ντολ, μπορεί να παρατάξει με πιο μεγάλη ευκολία δύο ξεχωριστές ενδεκάδες, έτσι ώστε να διαμοιράσει τον χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ενόψει των πολλών παιχνιδιών και της δύσκολης συνέχειας.