Ο... επιθετικός Βουκομάνοβιτς, οι αμυντικές αδυναμίες και το κάψιμο του Ζελάγια

Με... διπλό νικηφόρο αποτέλεσμα, συνδυάστηκε η πρεμιέρα του Απόλλωνα και του Ιβάν Βουκομάνοβιτς στο φετινό πρωτάθλημα. Τόσο οι κυανόλευκοι, όσο και ο Σέρβος τεχνικός πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στον φετινό μαραθώνιο. Το γεγονός ότι ο νέος κόουτς της λεμεσιανής ομάδας αρχίζει στον πάγκο με νίκη, μπορεί να συγκαταλέγεται στα θετικά. 

Παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο ο... νέος Απόλλωνας του Βουκομάνοβιτς, κέρδισε απέναντι σε μια ομάδα που έχει επενδύσει αρκετά, έτσι ώστε στο τέλος της διοργάνωσης να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, γεγονός το οποίος διαφαίνεται και από την ποιότητα των παικτών της. Η παφιακή ομάδα, έβαλε δύσκολα στους γαλάζιους της Λεμεσού και έδειξε ότι δεν θ' αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για καμιά ομάδα, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.  

Είναι πασιφανές, ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από την πρώτη εμφάνιση του συλλόγου της Λεμεσού, υπό τις οδηγίες του Σέρβου. Ωστόσο, ο ίδιος πιστώνεται για την αλλαγή του Εμπιντά, αφού ο Γάλλος ξεδίπλωσε τις επιθετικές του αρετές με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και αν ήταν ακόμη λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε κιόλας να είχε σκοράρει.

Σε άλλο ένα φετινό παιχνίδι, φάνηκε ότι ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα. Το δίδυμο Γιούστε και Σάλαϊ δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι άπαντες περιμένουν πολύ περισσότερα από τον Ζόελ Μολ, ο οποίος καλείται ν' αντικαταστήσει έναν από τους πιο σπουδαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του Απόλλωνα (σ.σ. Μπρούνο Βάλε). 

Ενδεχομένως, η επιστροφή του Ρομπέρζ ν' αποτελέσει βάλσαμο για την αμυντική γραμμή των γαλάζιων της Λεμεσού. Ο Γάλλος μπορεί ν' αποτελέσει μια ηγετική μορφή και ξεδιπλώνοντας την ποιότητά του, να βοηθήσει έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό τα αχρείαστα λάθη. 

Στο επιθετικό κομμάτι, ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει στους Γιάννη Γιαννιώτα και Εμίλιο Ζελάγια. Ο Ελλαδίτης, δείχνει να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, ενώ εκεί που η μπάλα... έκαιγε, δοκίμασε και τελικά πέτυχε ένα εξαιρετικά δύσκολο γκολ, το οποίο βοήθησε τα μέγιστα, έτσι ώστε να έρθει ανατροπή του σκορ. 

Όσον αφορά τον Αργεντινό στράικερ, η ποιότητά του θεωρείται δεδομένη. Αυτή τη στιγμή, αποτελεί δίχως αμφιβολία, την πιο αξιόπιστη λύση στη γραμμή κρούσης του Απόλλωνα. Ο Ζελάγια συνεχίζει ουσιαστικά απ' εκεί που έμεινε την περασμένη σεζόν, προερχόμενος από πολύ καλές εμφανίσεις και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ζήτημα στο τέλος της μέρας, είναι να δίνονται λύσεις στο σκοράρισμα και από άλλους παίκτες, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εξάρτηση των κυανολεύκων από τον 32χρονο σέντερ φορ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Βουκομάνοβιτς, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα, ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να... κάψουν κάποιον παίκτη, λόγω του υπερβολικού χρόνου συμμετοχής του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: