Χρύσης: Δύσκολο να διεκδικήσουν πρωτάθλημα Ανόρθωση και Ομόνοια

Την τοποθέτηση του για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και τις αναβολές των αγώνων κατέθεσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Χρύσης Μιχαήλ. Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 αναφέρθηκε ξεχωριστά σε ομάδες και στα ντέρμπι που έρχονται. 
 
Αναλυτικά:
 

«Υπάρχει μια ιδιομορφία με τις αναβολές. Αλλάζει η σειρά των παιχνιδιών σε σχέση με την κλήρωση. Βλέποντας τις κινήσεις των ομάδων, θα είναι δύσκολο μια μικρομεσαία ομάδα να διεκδικήσει θέση στην πρώτη 6άδα. Είναι πιο ενισχυμένη η Ομόνοια και η Ανόρθωση, υπάρχει κινητικότητα από την Πάφο με παίκτες που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έρχονταν στην Κύπρο. Είναι και οι παραδοσιακές εκεί και βλέπουμε ένα γκρουπ που δύσκολα μπορεί να σπάσει» δήλωσε αρχικά.

Για το πολύκροτο θέμα με τις αναβολές; «Θα υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος σε ομάδες που είναι αλλαγμένες κοντά στο 100% όπως είναι η Ανόρθωση. Αυτές οι ομάδες θέλουν παιχνίδια για να βρουν ρυθμό και ομοιογένεια και αυτό λειτουργεί σε βάρος της Ανόρθωσης. Έχασε το ματς της πρεμιέρας, χάνει την 5η αγωνιστική, την διακοπή του Σούπερ Καπ, την διακοπή λόγω Εθνικών και όλο αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να βρεθούν οι λύσεις γιατί λειτουργεί σε βάρος του πρωταθλήματος. Αλίμονο να μην υποστηρίξουμε τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη αλλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο απαιτητικοί από αυτές, να μπορούν να δηλαδή να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που προκύπτουν μέσα από την Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι δεν βλέπουμε τόσες αναβολές σε πρωταθλήματα του εξωτερικού; «Είδαμε και σε άλλες χώρες να παίρνουν αναβολή αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πρέπει να υπάρχουν ημερομηνίες για να καλυφθούν αυτά τα κενά στο άμεσο μέλλον. Νομίζω ότι ομάδες επιπέδου και ρόστερ ΑΠΟΕΛ μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Δεν θεωρείς ότι πρέπει να στηρίζονται οι ομάδες μας που παίζουν πλέι οφ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις; «Σε ένα παιχνίδι πρέπει να στηρίξουμε τις ομάδες μας αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις και σε περιπτώσεις όπως αυτή της αναβολής του ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση».

Γενικότερα το νέο πρωτάθλημα πως το περιμένεις; «Πάντα έλεγα ότι ένα πρωτάθλημα χρειάζεται δυνατές την Ομόνοια και την Ανόρθωση. Με τις προσθήκες που έγιναν θα είναι ενισχυμένες και σίγουρα θα έχουν πολύ καλύτερο πρόσωπο από τα προηγούμενα χρόνια.   Θα μπορούν να βλέπουν αντιπάλους όπως το ΑΠΟΕΛ, τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ στα μάτια. Είναι δύσκολο να πούμε ότι μπορούν να διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Σίγουρα θα είναι στην 6άδα. Το φαβορί είναι το ΑΠΟΕΛ μαζί με τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω κατά πόσον θα ωφελήσει η αλλαγή προπονητή στον Απόλλωνα. Στην ΑΕΚ δεν είδαμε τους τελευταίους ποδοσφαιριστές αλλά είναι μια ομάδα που θα είναι κοντά στους πρωτοπόρους. Ερωτηματικό για μένα θα είναι η ΑΕΛ. Στην Ευρώπη έβγαλε καλή εικόνα. Δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει το διοικητικό κομμάτι».

Για τη Νέα Σαλαμίνα: «Έβγαζε πολύ καλή εικόνα πέρσι, έκανε υπέρβαση η Νέα Σαλαμίνα. Είναι μια ομάδα που άλλαξε φέτος κάποιους παίκτες, χρειάζεται κάποιο χρόνο και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει η εικόνα της στα επίπεδα τα περσινά».

Για τα δύο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ και ΑΕΚ-Ομόνοια; «Είναι αρχές του πρωταθλήματος αλλά θα μας δείξουν οι ομάδες κατά πόσον θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να κυνηγήσουν τους στόχους που έθεσαν. Το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ έχουν περισσότερο ρυθμό και έχουν τον πρώτο λόγο»

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα