Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Τον Μάρτιο του 2017 ήταν ο Βαινάλντουμ που σημείωσε το γκολ του 3-1 σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του Κλοπ στις καθυστερήσεις ενώ ο Τζο Αλεν τον Γενάρη του 2016 πάλι στις καθυστερήσεις του συγκλονιστικού παιχνιδιού στο Ανφιλντ, είχε πετύχει το 3-3 κάτω από το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητο στο τέλος!

Το VAR ήρθε για να μείνει! Ας δούμε πως θα το βελτιώσουν!

Αυτά τα δυο ματς προστέθηκαν στην ατελείωτη λίστα ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες που τα φινάλε έχουν χιτσκοκικό ενδιαφέρον! Άλλωστε κυριολεκτικά σε μία τέτοια φάση κρίθηκε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα μεταξύ τους, πριν από ακριβώς τρεις δεκαετιες και μνημονεύεται ως μία από τις στιγμές που εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου στα  ύψη!   

Ηταν ο Μάης του 1989 στο «Άνφιλντ», όταν η Αρσεναλ ταξίδευε στο λιμάνι κυνηγώντας τη νίκη με 2-0 που θα της χάριζε το πρωτάθλημα. Το 0-1 που παρέμενε μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έδινε τον τίτλο - και το νταμπλ - στην ομάδα του Κένι Νταλγκλίς , αλλά οι «κανονιέρηδες» χτύπησαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων  και στέφθηκαν για ένατη φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές Αγγλίας και για πρώτη μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, με ένα γκολ του Μάικλ Τόμας!

Ακόμα και σήμερα όταν ξαναβλέπω τις φάσεις ομολογώ πως δεν πιστεύω αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μου! Τότε βρέθηκα για λογαριασμό της ΕΡΤ, στο «Άνφιλντ» μεταδίδοντας το ματς και πάντα μου ξυπνά αναμνήσεις! Οι εικόνες με τους παίκτες της Αρσεναλ να σηκώνουν το τρόπαιο στο αποσβολωμένο γήπεδο και να χειροκροτούνται μάλιστα ήταν ένα μοναδικό θέαμα και μέχρι σήμερα αποτελεί μία από τις πιο δυνατές εικόνες που έχω παρά τα εκατοντάδες ματς που έχω μεταδώσει!

Στην τελευταία δεκαπενταετία υπάρχουν πολλά ματς μεταξύ τους στην έδρα των «ρεντς» που κρίθηκαν στο τέλος με χαρακτηριστικά εκείνο του 2004, όταν το γκολ του πιτσιρικά Μέλορ έδωσε στη Λίβερπουλ τη νίκη με 2-1 ή το 2-2 του 2003 με τον Εμίλ Χέσκι με κεφαλιά να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις.

Το 2009 σε ένα απίθανο ματς που τελείωσε 4-4 με τον Αρσάβιν να βάζει τέσσερα τέρματα για τους «κανονιέρηδες» και μάλιστα το τέταρτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λίβερπουλ με τον Μπεναγιούν βρήκε τις δυνάμεις να ισοφαρίσει στο 90'+3' όμως  εκείνη η ισοπαλία της τελείωνε τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο!

Γενικά πάντως τα παιχνίδια μεταξύ των δύο τους έχουν άφθονο σασπένς και πολλές φορές κρίνονται in extremis δημιουργώντας ταραχή στους φίλους τους! Η Άρσεναλ, βέβαια, έχει να πάρει νίκη στο «Άνφιλντ» από το 2012 και τα τελευταία χρόνια είχε πανωλεθρίες, με σκορ όπως 5-1 και 4-0 ανάμεσα στις ήττες που έχει υποστεί! Σημειώνεται, δε, πως η συγκεκριμένη κόντρα είναι αυτή που έχει παρουσιάσει και τα περισσότερα χατ-τρικ, αφού έχουν καταμετρηθεί συνολικά 6 από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. 

Και μπορεί να έχει βγάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το όνομα με το περιβόητο Fergie time, πως σκοράρει στις καθυστερήσεις αλλά η Λίβερπουλ είναι μακράν η πρώτη ομάδα με νίκες σε παιχνίδια που κρίθηκαν επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ από το 90´ και μετά και ακολουθεί η Αρσεναλ!

Συνεπώς προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για μία ακόμη επική μονομαχία!

Πηγή: england365.gr

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»