ΒΙΝΤΕΟ: Η απώλεια ομιλίας του Αγκόγκο και η απομόνωση μετά το εγκεφαλικό

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του ποδοσφαιριστή, Τζούνιος Αγκόκο, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 40 ετών, έπειτα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε οδύνη στον ποδοσφαιρικό κόσμο, όπως και στην οικογένεια του Απόλλωνα που φόρεσε στο παρελθόν την φανέλα της ομάδας της Λεμεσού. Τον Γκανέζο ποδοσφαιριστή αποχαιρετούν ποδοσφαιριστές και ομάδες, οι οποίοι εκφράζουν τον συγκλονισμό τους για το θάνατο του Αγκόκο.  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Τζούνιορ Αγκόκο, είχε μιλήσει για τις  δυσκολίες που αντιμετώπισε με την ομιλία μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2015, με το δίκτυο να σχολιάζει πως «κάποτε ο Τζούνιορ Αγκόκο ήταν συμπαίκτης με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Εσιέν και σήμερα δυσκολεύεται να μιλήσει, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη όταν ήταν 35 χρονών».

Ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται στη κάμερα χάνοντας, σε κάποιες περιπτώσεις, τα λόγια του και με εμφανή δυσκολία στην έκφραση.

Στη συνέντευξη δείχνει τις φανέλες ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Γκάνας, καθώς και φανέλες άλλων ποδοσφαιριστών, όπως ο Eto και ο Drogba.

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά κατά πόσο διατηρεί επαφή με γνωστούς ποδοσφαιριστές πλέον, με τον Τζούνιορ Αγκόκο να εμφανίζεται απομονωμένος από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«Μιλούσα με κάποια παιδιά από την εθνική ομάδα. Αλλά μετά το εγκεφαλικό πάντα ήταν όχι». Ερωτηθείς αν αυτοί αρνούνταν να του μιλήσουν ή αν ο ίδιος το απέφευγε, απάντησε «δεν μπορούσα να μιλήσω».

Ερωτηθείς αν δυσκολεύεται να βρει τις κατάλληλες λέξεις ή αν τον αγχώνει η ομιλία, παραδέχθηκε ότι τον αγχώνει το ενδεχόμενο να λέει λέξεις λάθος. «Συμβαίνει συχνά αυτό;», τον ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση «ναι».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: