«Λαβωμένη» η Αϊντχόφεν, με τα «δεύτερα» στην επίθεση

Νις, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μίντγιλαντ, Βασιλεία. Μια υπενθύμιση των προηγούμενων αντιπάλων του Απόλλωνα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ φτάνει και περισσεύει να υπογραμμίσει το προφανές: η Αϊντχόφεν είναι το πιο υψηλό εμπόδιο που έχουν πετύχει οι «κυανόλευκοι» σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Η PSV είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο ο λεμεσιανός σύλλογος -εκτός από το δικό του ιστορικό υπερβάσεων στην Ευρώπη- έχει ακόμη ένα λόγο να πιστεύει στις πιθανότητές του για την ανατροπή των δεδομένων.

Η ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ, που την περασμένη περίοδο έχασε στο… τσακ το πρωτάθλημα από τον Άγιαξ, δείχνει -και μάλλον είναι- εκτός ρυθμού στα πρώτα στάδια της νέας σεζόν. Τόσο ο αποκλεισμός από τη Βασιλεία στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (3-2 εντός, 1-2 εκτός) όσο και η φυματική πρόκριση επί της Χάουγκεσουντ στον γ’ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (1-0 εκτός, 0-0 εντός) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σε αυτά τα παιχνίδια μάλιστα η Αϊντχόφεν είχε τη συνδρομή βασικότατων μονάδων, οι οποίες θα της λείψουν απέναντι στον Απόλλωνα. Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα του Αϊντχόφεν πέραν του πωληθέντος στη Νάπολι Ίρβινγκ Λοσάνο (40 συμμετοχές, 21 γκολ και 12 ασίστ την περασμένη περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις), ο φαν Μπόμελ δεν υπολογίζεται στον Ουρουγουανό επιθετικό Γκαστόν Περέιρο (36 συμμετοχές, 11 γκολ, 12 ασίστ) και στον Ολλανδό επιθετικό Σαμ Λάμερς (35 συμμετοχές, 19 γκολ, 5 ασίστ) που είναι τραυματίες.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πορτογάλου αριστερού εξτρέμ Αρμίντο Μπρούμα (27 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ) που έχει δεχτεί χτύπημα στο πόδι.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, το 2-0 επί της Χεράκλες, η Αϊντχόφεν αγωνίστηκε με τα «δεύτερα» στη γραμμή κρούσης: δεξιός εξτρέμ ήταν ο 17χρονος Μαροκινός Μοχάμεντ Ιχατάρεν (12 συμμετοχές την περασμένη σεζόν), αριστερός ο 20χρονος Τογκολέζος Κόντι Γκάκπο (19 συμμετοχές, 2 γκολ, 6 ασίστ) και επιθετικός περιοχής ο 20χρονος Ντόνιελ Μάλεν (40 συμμετοχές, οι πλείστες ολιγόλεπτες ως αλλαγή, 11 γκολ, 5 ασίστ).