«Όταν αγωνίζεσαι με τέτοιους αντιπάλους, δημιουργεί αγωνία ή φόβο»

Προ πενταετίας είχε βιώσει, και μάλιστα στο Άμστερνταμ, τι σημαίνει να παίζεις απέναντι σ' έναν από τους πιο παραδοσιακούς κι επιτυχημένους συλλόγους στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ως παίκτης της Δόξας πλέον ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου θα παρακολουθήσει ως θεατής το δεύτερο συναπάντημα του ΑΠΟΕΛ με τον «Αίαντα». Ο 35χρονος άσος μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την πρώτη αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Αναπολείς τέτοιες στιγμές, Νεκτάριε;
-Είναι στιγμές που ο καθένας θέλει να τις ζήσει. Είναι σύντομες οι μνήμες που έχω εγώ από αυτές τις στιγμές και πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα αναπολώ ακόμη περισσότερο αυτές τις στιγμές. Είναι το κάτι μαγικό για τον καθένα ποδοσφαιριστή. Το τι ζει αυτός ο καθένας από την προηγούμενη ημέρα, είναι κάτι ξεχωριστό. Αυτοί που βρίσκονται στην ομάδα αρκετά χρόνια, μπορούν να το μεταφέρουν στους καινούργιους. Υπάρχει αγωνία και ένταση πριν από κάθε τέτοιο αγώνα.

-Πώς αντιμετωπίζουν αυτή την αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές;
-Νομίζω, προσπαθούν να κρατηθούν ψύχραιμοι και να ελέγξουν οποιοδήποτε άγχος, είναι συγκεντρωμένοι. Παραμένουν χαλαροί για να ελέγξουν οποιαδήποτε πίεση μέσα στο γήπεδο.

-Είναι υπέρ του ΑΠΟΕΛ ότι δεν έχει να χάσει κάτι από αυτές τις αναμετρήσεις;
-Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει την πίεση και είναι κάτι που αποφορτίζει κάπως τους ποδοσφαιριστές. Όμως όταν αγωνίζεσαι με τέτοιους αντιπάλους δημιουργεί αγωνία ή φόβο αν θέλετε αφού είναι το αουτσάιντερ, παρά το να ήταν ένα παιχνίδι στα μέτρα του ΑΠΟΕΛ.

-Ο Άγιαξ έχασε κάποιους ποδοσφαιριστές…
-Εξαρτώνται πολλά από την αντίπαλη ομάδα. Δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι, έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Όμως έχουν μείνει κάποιοι παίκτες μεσοεπιθετικά που δίνουν το κάτι παραπάνω, το κάτι διαφορετικό.

-Θα σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ απόψε; Ο ΠΑΟΚ το έπραξε 4 φορές σε δυο αγώνες…
-Πιστεύω πως θα σκοράρει, το θέμα είναι αυτό να είναι αρκετό. Ο Άγιαξ παίζει σε πολύ ψηλή ένταση, και στο πρέσινγκ, και στο τρανζίσιον. Αν καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει την πρώτη πίεση θα βρει αρκετούς χώρους, χρειάζεται τρομερή δουλειά και λίγη τύχη να μη δεχθείς γκολ από αυτόν τον Άγιαξ.

-Ποιοι είναι οι παίκτες-κλειδιά για τον ΑΠΟΕΛ;
-Περιμένουμε ένα παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχει και ο Τάμαρι που να ίσως να είναι το κλειδί, όπως και κάποιοι άλλοι, ο Ντε Βινσέντι για παράδειγμα.

-Ο Ντολ ανέφερε πως πριν 2 εβδομάδες δεν είχε δουλειά, όμως τώρα παίζει με τον Άγιαξ…
-Από τις ωραίες εκπλήξεις που έχει το επάγγελμα του προπονητή. Ελπίζω ότι θα ταιριάξει περισσότερο με τον χαρακτήρα της ομάδας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Στα δύσκολα πρέπει να στηριχτεί ο προπονητής. Ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

-Πώς κύλησε η προετοιμασία της Δόξας:
-Η αλήθεια, υπάρχει ποιότητα και ποσότητα. Σίγουρα όχι στο βαθμό που το έχουν οι μεγάλες ομάδες. Είμαστε αισιόδοξοι για την εφετινή χρονιά. Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε μέσα στη χρονιά.