LIVE: Η συνέντευξη Τύπου Ντολ και Μάτιτς εν όψει Άγιαξ

Η ώρα της αλήθειας σημαίνει αύριο για τον ΑΠΟΕΛ. Απέναντι στον Άγιαξ ο πρωταθλητής Κύπρου θα ψάξει το πρώτο καθοριστικό βήμα για την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο του στο Μπακού, με τη νίκη-πρόκριση (2-0) επί της Καραμπάχ, ο Τόμας Ντολ και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους την επόμενη μεγάλη πρόκληση.

Η omada,com.cy βρίσκεται στο ΓΣΠ και σας μεταφέρει ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων» εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον «Αίαντα». Εκ μέρους των παικτών θα μιλήσει ο Ούρος Μάτιτς και ακολούθως θα πάρει τον λόγο ο Γερμανός προπονητής.



Ούρος Μάτιτς: «Έχω αρκετή εμπειρία από το πρωτάθλημα Ολλανδίας, είναι διαφορετικά βέβαια στην Ευρώπη, είμαστε επαγγελματίες, θέλουμε πάντα να είμαστε επιτυχημένοι, να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται.
 
Φυσικά πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, είχαμε αρκετό χρόνο να προετοιμαστούμε, αν δεν πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ, το ποδόσφαιρο είναι γι’ αυτούς τους μεγάλους αγώνες.
 
Ο Άγιαξ έχει μια πολύ τεχνική ομάδα, που θέλει τον έλεγχο του αγώνα από την πρώτη στιγμή, θα είναι δύσκολο, διότι παρά τις αποχωρήσεις έχει ακόμη πολύ καλούς παίκτες. Η πίστη είναι εκεί, το παιχνίδι αρχίζει το 0-0, παίζουμε 11 εναντίον 11 και η μπάλα είναι μία. Είναι μεγάλο κίνητρο να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ονειρεύεσαι από παιδί, συνεπώς αδημονούμε. Έχουμε ένθερμους οπαδούς και αυτό είναι πλεονέκτημα, όταν παίζουμε στην έδρα μας. Ελπίζω να αποδείξουν αύριο πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν»

Τόμας Ντολ: «Όλοι ξέρουν ότι παίζουμε απέναντι σ’ έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Πιστεύουμε στη δουλειά μας, φυσικά δεν είμαστε το φαβορί, ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε, έφτασε στα ημιτελικά, νίκησε σε Μαδρίτη και Τορίνο. Είναι σημαντικό ότι είχαμε μια εβδομάδα προετοιμασίας. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για το σύλλογο. Πριν την Καραμπάχ είχαμε πολλή πίεση, τώρα θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες»
 
«Το σημαντικό για μας είναι ν’ αμυνθούμε καλά, όλη η ομάδα, αν ανοιχτούμε, θα δεχτούμε πολλά γκολ. Υπάρχουν δύο παιχνίδια και θα έχουμε δύσκολη αποστολή στο Άμστερνταμ. Είμαστε όμως επαγγελματίες και παίζουμε για τη νίκη. Είπα όμως ότι δεν είμαστε φαβορί, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας αύριο. Προ 15 ημερών ήμουν διακοπές, τώρα θα αντιμετωπίσω τον Άγιαξ. Αφήστε μας να ονειρευτούμε, να κάνουμε τη δουλειά μας και θα δούμε τι θα γίνει».
 
«Κάθε καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Άγιαξ θα φέρει καλά συναισθήματα σε όλους. Ξέρω ότι θα χρειαστούμε μια τέλεια βραδιά, δεν ξέρω τι θα γίνω στο τέλος, αλλά βλέποντας πώς δουλεύουν οι παίκτες μου τις τελευταίες μέρες παίρνω θάρρος. Όλα μπορούν να συμβούν. Έχουμε παίκτες που ανυπομονούν να δείξουν την αξία τους. Είμαι ευτυχής που έχουμε αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να μιλάς για αδυναμίες μεγάλων ομάδων, αλλά κάθε ομάδα έχει τα προβλήματά της. Για μας έχει σημασία να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και στο ποδόσφαιρο μας, όταν έχουμε την μπάλα, θα πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Άγιαξ δέχτηκε γκολ και από τον ΠΑΟΚ, εμείς θα πρέπει να πιστεύουμε ότι θα σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας, χρειάζεται όμως και τύχη»