«Απαγορευτικό» της UEFA σε Ντάνι Καρ

Προς επιβεβαίωση οδεύει το δημοσίευμα του Independent που αποκάλυψε ενδιαφέρον του Απόλλωνα για τον Ντάνι Καρ.

Ο 25χρονος επιθετικός της Σάμροκ Ρόβερς (σ.σ. εκτός αποστολής στο χθεσινό παιχνίδι με την Ντέρι Σίτι) βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «κυανολεύκων», των οποίων οι ιθύνοντες έχουν πειστεί για την αξία του και ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Ο σύλλογος της Λεμεσού θα καταβάλει αποζημίωση στους Ιρλανδούς, με τους οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ο Καρ, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020.

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί, ωστόσο ακόμη και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της μεταγραφής στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον παίκτη για τις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό δεν οφείλεται ούτε στην αγωνιστική κατάσταση του παίκτη, ο οποίος προπονείτο κι έπαιζε με τη Σάμροκ, ούτε στις λίστες Α και Β που έχει στείλει ήδη ο Απόλλωνας στην UEFA για τους αγώνες με τους Ολλανδούς (σ.σ. επιτρέπεται η προσθήκη μέχρι και δύο παικτών στον κατάλογο Α μέχρι και μια μέρα πριν τον πρώτο αγώνα).

Η μη διαθεσιμότητα του Καρ οφείλεται στη συμμετοχή του στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα της Σάμροκ. Η UEFA έχει μεν «χαλαρώσει» τον κανονισμό που απαγορεύει σ’ έναν παίκτη ν’ αγωνιστεί με δύο ομάδες στην ίδια ή διαφορετική διοργάνωση εντός της ίδιας σεζόν, έχει θέσει ωστόσο έναν περιορισμό, τον οποίο δεν πληροί ο 25χρονος επιθετικός.

Συγκεκριμένα, στους κανονισμούς του Γιουρόπα Λιγκ για την περίοδο 2019/20 αναφέρεται ρητά στο Άρθρο 43 με τίτλο Player Eligibility στην έκτη παράγραφο:

Κατά κανόνα ένας παίκτης δεν επιτρέπεται να παίζει στο Τσάμπιονς ή/και στο Γιουρόπα Λιγκ για περισσότερες από μία ομάδες στη διάρκεια της ίδιας σεζόν. Κατ’ εξαίρεση, ωστόσο, ένας παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί στον πρώτο, δεύτερο, τρίτο προκριματικό γύρο ή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ δικαιούται να παίξει στο Τσάμπιονς ή στο Γιουρόπα Λιγκ για άλλη ομάδα από τη φάση των ομίλων.

Ακολούθως παρατίθεται το σχετικό απόσπασμα:

Τούτου δοθέντος ο Απόλλωνας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Καρ για τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν παρά μόνο, σε περίπτωση πρόκρισης, για τη φάση των ομίλων.