Με αυτογκόλ και Μίκου κέρδισε την ΑΕΛ φιλικά η Ομόνοια

Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Τσίρειο Στάδιο μεταξύ της ΑΕΛ και της Ομόνοιας, οι πράσινοι κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-0 της ομάδας της Λεμεσού. 

Ντούσαν Κέρκεζ και Χένινγκ Μπεργκ, είχαν την ευκαιρία να κάνουν τους δικούς τους σχηματισμούς και δοκιμασίες στο φιλικό παιχνίδι, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που αρχίζει σε λίγες μόνο ημέρες. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Μίκου, ο οποίος αντικατέστησε τον Ορτέγκα στο 79' και μετά από λίγα λεπτά πέτυχε το πρώτο του τέρμα. 

Σ' ένα μοιρασμένο παιχνίδι, η ομάδα του τριφυλλιού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ της ΑΕΛ, και συγκεκριμένα μετά από γύρισμα του Ορτέγκα εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε στα πόδια του Ράσο για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Βοζίνια για το 0-1. 

Τεράστια ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους απώλεσαν στην επανάληψη οι πράσινοι από τον ένδεκα βήματα, με τον Γκόμεθ στο 57' να εκτελεί και τον Βοζίνια να αποκρούει. 

Αν και η ομάδα της Λεμεσού έδειχνε να πιέζει στα τελευταία λεπτά, ο νεοαποκτηθέντας Μίκου, που αντικατέστησε τον Ορτέγκα στο 79', με την πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από μακρινό σουτ για το 0-2 στο 81', που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. 

Σπουδαία εμφάνιση επίσης και για τον Νιγηριανό τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Φράνσις Ουζόχο, ο οποίος ήταν πανέτοιμος σε κάθε ευκαιρία της ΑΕΛ και διατήρησε την εστία του ανέπαφη. 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα (75′ Χ. Κυριάκου), Γκοντάλ, Ράσο, Α. Τεϊσέιρα, Αβραάμ (86′ Γουίλερ), Γκαζαριάν (68′ Τόρες), Γκαθτανιάγα, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς (79′ Γερολέμου), Χουράδο (68′ Ιβάν Κάρλος).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Περέιρα (72′ Μαυρίας), Λούφτνερ, Λάνγκ, Λέτσγιακς (72′ Μανρίκε), Τζ. Γκόμεθ, Κούσουλος, Έζρα, Ορτέγα (79′ Μίκου), Μποτεάκ (86′ Κακουλλής), Τιάγκο.