Infographic: Τα διαμάντια του κυπριακού ποδοσφαίρου

Η χρηματιστηριακή αξία των Κύπριων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού ανεβαίνει, κυρίως όταν διακρίνονται και για τις καλές τους εμφανίσεις.
 
H omada.com.cy κατέγραψε την χρηματιστηριακή αξία δέκα Κύπριων ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της transfermark.
 
Την πιο ψηλή χρηματιστηριακή αξία που ανέρχεται στα έξι εκατομμύρια έχει ο Κύπριος διεθνής, Κωνσταντίνος Λαϊφης, ο οποίος αγωνίζεται στο Βέλγιο με τα χρώματα της Σταντάρ Λιέγης από το 2016.
 
Η πιο χαμηλή χρηματιστηριακή αξία είναι στις 600 χιλιάδες για τον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας, Ιωάννη Κούσουλο. Ο Κύπριος διεθνής αμυντικός αγωνίζεται στην ομάδα της Λευκωσίας από το 2018.
 
Από τη συγκεκριμένη δεκάδα Κυπρίων ποδοσφαιριστών, οι τρεις αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι εφτά στο πρωτάθλημα της Κύπρου.
 
Η τριάδα που είναι στο εξωτερικό αποτελείται από τους Κωνσταντίνος Λαϊφης, Πιέρος Σωτηρίου και Βαλεντίνος Σιέλης, ενώ οι εφτά κύπριοι που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι οι Γιώργος Εφραίμ, Νικόλας Ιωάννου, Ιωάννης Κούσουλος, Κωνσταντίνος Παναγή, Χάμπος Κυριάκου, Θωμάς Ιωάννου και Χρίστος Γουίλερ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: