Oι ισπανικές ομάδες ξόδεψαν ποσό-ρεκόρ για μεταγραφές

Ποσά που ζαλίζουν έχουν ξοδέψει οι ισπανικές ομάδες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Η ενίσχυση είναι σε πρώτο πλάνο ενόψει της σεζόν που ξεκινά, με σκοπό τη βελτίωση των ρόστερ και την επίτευξη των στόχων. Σιγά-σιγά η La Liga κλείνει την ψαλίδα με την Premier League, ενώ κάθε χρόνο έχουμε νέο ρεκόρ εξόδων.

Μέχρι πρότινος, τα χρήματα που είχαν ξοδευτεί συνολικά από όλες τις ομάδες της Ισπανίας για μεταγραφές, έφταναν τα 887.900.000 ευρώ. Φέτος, με το μεταγραφικό παράθυρο να είναι ακόμη ανοιχτό, το ποσό αυτό, εκτινάχθηκε στα 1.26 δισεκατομμύρια ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς, πως με την υπεραξία που αποκτούν χρόνο με τον χρόνο οι ποδοσφαιριστές, τα ποσά θα ανεβαίνουν.

Πρωταθλήτρια στις μεταγραφές και στα χρήματα που έχει επενδύσει για φέτος, είναι η Ρεάλ, με 305.000.000 ευρώ και την απόκτηση του Εντέν Αζάρ με 100.000.000 ευρώ να ξεχωρίζει.

Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 255.000.000 ευρώ, με ακριβότερη μεταγραφή, αυτήν του Αντουάν Γκριεζμάν, που κόστισε συνολικά 120.000.000 ευρώ. Την πιο δαπανηρή μεταγραφή πραγματοποίησε η Ατλέτικο, που έδωσε στην Μπενφίκα 126.000.000 ευρώ για την απόκτηση του ''next big thing'' του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Ζοάο Φέλιξ, ενώ οι ''ροχιμπλάνκος'' έχουν ξοδέψει συνολικά 243.000.000 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σεβίλλη, με το ποσό των 150.000.000 ευρώ να αποτελεί ρεκόρ για το κλαμπ της Ανδαλουσίας. Την πεντάδα κλείνει η Μπέτις, κάτι που αποτελεί και έκπληξη, με τις συνολικές δαπάνες για μεταγραφές να αγγίζουν τα 89.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό των 1.266 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής, είναι πολύ πιθανόν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μάχονται για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ο Ροντρίγκο της Βαλένθια, βρίσκεται μία ανάσα από το να γίνει ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη