Από τη Γερμανία, ηγέτης στην Ομόνοια-Η χρυσή πορεία του Ράουφμαν

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, με χαραγμένο το όνομα του στην ιστορία σαν ο κορυφαίος επιθετικός που ήρθε ποτέ στο νησί μας, ακούει στο όνομα Ράινερ Ράουφμαν.
 
Τα στατιστικά του είναι για όσκαρ, πραγματοποιώντας απίστευτα πράγματα στην καριέρα του,  αλλά αφήνοντας το δικό του στίγμα στην Ομόνοια και παράλληλα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

Ο 52χρονος πλέον Γερμανός φορ, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου το 1967, στο Άμπεργκ μια μικρή πόλη της Βαυαρίας κοντά στην Νυρεμβέργη.  Άρχισε την καριέρα του σε ερασιτεχνικές ομάδες, την Σίμενς Άμπεργκ και Έμπερμανσντορφ.

Η επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα ξεκίνησε από την Μέπεν και συνέχισε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λασκ Λιντζ Αυστρίας και Αρμίνια Μπίλεφελντ. Κατηφορίζοντας το καλοκαίρι του 1997 στην Κύπρο και την Ομόνοια, κανείς δεν θα περίμενε την λαμπρή καριέρα του Γερμανού στράικερ που κατάφερε να αγαπηθεί όσο κανένας άλλος από τον κόσμο της Ομόνοιας.

Ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μετά τον Σωτήρη Καϊφα, κατάφερε να συνδέσει το όνομα του με τα γκολ, λόγω της εκτελεστικής του δεινότητας. Ψηλός, πολύ ταχύς και δύσκολος στο ένας εναντίον ενός να του αποσπάσει κάποιος την μπάλα. Είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φορ περιοχής και όχι μόνο.

Ο Ράινερ Ράουφμαν πανηγύρισε πέντε τίτλους στο σύνολο με το τριφύλλι στο στήθος. Δυο πρωταθλήματα την χρονιά 2000-2001 και 2002-2003, ένα κύπελο την σεζόν 1999-2000 και δυο σούπερ καπ τις σεζόν 2001 και 2003.
 
Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τέσσερεις φορές συνεχόμενες, με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο. Βοήθησε στον μέγιστο βαθμό την Ομόνοια να κατακτήσει το πρωτάθλημα την σεζόν 2000-2001, σπάζοντας μια αρνητική οκταετία που η ομάδα της Λευκωσίας δεν πανηγύρισε κάποιο τίτλο.
 
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2003 ένας σοβαρός τραυματισμός, ανάγκασε τον Ράινερ Ράουφμαν να αποχωρήσει από την ενεργό δράση σε ηλικία 37 ετών. Απέκτησε Κυπριακή υπηκοότητα και βαφτίστηκε στο όνομα Μάρκος. Κατέγραψε πέντε συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και σκόραρε τρία γκολ.

*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το βιβλίο του Στέλιου Παπαμωυσέως, «Οι κανονιέρηδες & οι αίλουροι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: