Με βαριά τριάρα αποχαιρέτισε την Ευρώπη η ΑΕΚ

Το Βέλγιο, και συγκεκριμένα η Γάνδη, αποδείχθηκε τερματικός σταθμός της ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ για την αγωνιστική περίοδο 2019/20. Μετά το 1-1 στην Αρένα οι Λαρνακείς ηττήθηκαν 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι και μετά από τρία χρόνια στη σειρά δεν θα είναι παρόντες στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ θα μπορούσε να είχε δεχτεί περισσότερα από ένα τέρματα πριν την ανάπαυλα, δέχτηκε ωστόσο το μοιραίο χτύπημα στο δεύτερο 45λεπτο και δη σ' ένα χρονικό σημείο που όχι μόνο δεν είχε απειληθεί, αλλά είχε φτάσει η ίδια κοντά στην επίτευξη ενός γκολ.

Ευκαιρίες κατά ριπάς
Με εμφανή διάθεση για πίεση άρχισε το παιχνίδι η ΑΕΚ και ως τα μέσα του ημιχρόνου είχε καταφέρει να κρατήσει τη Γάνδη μακριά από την περιοχή του Ραμίρεθ. Από το 25’ και για ένα δεκάλεπτο οι Λαρνακείς έχασαν πλήρως τη συνοχή και τη συγκέντρωσή τους.

Οι Βέλγοι βρήκαν πατήματα και ρυθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν απανωτές ευκαιρίες για γκολ (27’, 30’, 33’, 36’ Γιάρεμτσουκ, 28’ Πλάστουν, 29’ Ντεγιάγκερε), το οποίο απέτρεψαν οι επεμβάσεις του Ραμίρεθ και η αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων.
 
Τετ α τετ Γιάννου, δοκάρι Σάστρε
Οι πρώτες καλές στιγμές της ΑΕΚ ήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο: στο 53’ ο Καμίνσκι απέκρουσε με τα πόδια το εντός περιοχής σουτ του Γιάννου, στο επόμενο λεπτό απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάστρε έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ στο 56’ ο Καμίνσκι εξουδετέρωσε σε κόρνερ σουτ του Τριτσκόφσκι.

Η Γάνδη ισορρόπησε ακολούθως και στο 64’ άνοιξε το σκορ: από εκτέλεση κόρνερ του Οτζίτζα η μπάλα έφτασε στον Ντεπουάτρ που με δυνατό σουτ νίκησε τον Ραμίρεθ. Στο 66’ ο Λούστιγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 και ακολούθως οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε υπεράσπιση του προβαδίσματός τους.

Ο Ιδιακέθ έριξε ταυτόχρονα στο παιχνίδι τους Ραούλ, Τολμές και λίγα λεπτά αργότερα και τον Ασούμπρε, η ΑΕΚ ωστόσο δεν έφτιαξε τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση.

Στον αντίποδα, στο 93' με τους Λαρνακείς προωθημένους για ένα κόρνερ τους η Γάνδη στην αντεπίθεση πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Νταβίντ, ο οποίος στο 96' από κάθετη του Οτζίτζα νίκησε με πλασέ τον Ραμίρεθ για το τελικό 3-0.
 
ΓΑΝΔΗ - ΑΕΚ 3-0
Γήπεδο: Γκελάμκο Αρένα
Σκόρερ: 64’ Ντεπουάτρ, 93', 96' Νταβίντ
Διαιτητές: Μάρτιν Στρόμπεργκσον - Πέτερ Μάγκνουσον, Μίκαελ Χάλιν
Κίτρινες: Γιάρεμτσουκ, Οβούσου, Λούτσιγκ / Γιάννου, Ακοράν, Γκονθάλεθ, Χέφελ, Μόισοφ
ΓΑΝΔΗ (4-3-1-2): Καμίνσκι - Λούστιγκ, Πλάστουν, Νγκαντό, Ασάρε - Οβούσου - Οτζίτζα, Ντεγέγκερε - Νταβίντ - Ντεπουάτρ (81' Κάστρο-Μόντες), Γιάρεμτσουκ (88' Βερστράτε).
ΑΕΚ (4-2-3-1): Ραμίρεθ - Τρουγιόλς (73’ Ραούλ), Μόισοφ, Γκονθάλεθ, Τέτε (74’ Τολμές) - Σάστρε, Κάσες (84' Ασούμπρε) - Ακοράν, Τρισκόφκσι, Χέφελ - Γιάννου.