Με τριάρα και ανατροπή έκοψε το εισιτήριο για τα πλέι οφ ο Απόλλωνας

Νίκη και πρόκριση για τον Απόλλωνα, καθώς κέρδισε με 3-1 την Αούστρια μέσα στο ΓΣΠ και πήρε το εισιτήριο για πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Το σύνολο του Σοφρώνη Αυγουστή, δεν ξεκίνησε καλά στα πρώτα είκοσι λεπτά και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και προτού πάει στα αποδυτήρια έφερε το παιχνίδι στα ίσα από τα 11 βήματα με το Γκάκπε.
 
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι και πέτυχε το τρίτο τέρμα για την ομάδα της Λεμεσού.  
Η Αούστρια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει την άμυνα του Απόλλωνα, αφού από το πρώτο λεπτό κέρδισε κόρνερ. Δημιούργησε τη πρώτη φάση στο παιχνίδι μόλις στο 1’ αφού μετά το κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Γκράνγουλ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μολ.

Στη συνέχεια η ομάδα της Λεμεσού, έκανε κάποιες καλές προσπαθείς με τον Γιαννιώτα, κυρίως από τα δεξιά. Στο 18’ η ομάδα της Βιέννης, με εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ με το Γιαρζούε. Ο κεντρικός αμυντικός της φιλοξενούμενης ομάδας έκανε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Απόλλωνας δεν ξεκίνησε καλά στα πρώτα είκοσι λεπτά, αφού έλειψαν τα τρεξίματα στην μεσαία γραμμή.

Μετά την επίτευξη του τέρματος Αούστρια δεν απείλησε ιδιαίτερα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού μετά το 30’ ανέβηκε, με το Απόλλωνα να ασκεί πίεση και να ψάχνει το γκολ. Η ομάδα της Λεμεσού, με το που βρέθηκε πίσω στο σκορ είχε τη κατοχή και ήταν αρκετά κινητική.

Η αυστριακή ομάδα στο χώρο του κέντρου ήταν αρκετά καλή. Στο 45’ ο Γιαννιώτας μπαίνοντας στη μικρή περιοχή από τα δεξιά, ανατράπηκε από τον Γιαρζούε. Ο Γκαγκμέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, και έφερε το παιχνίδι στα ίσα από την άσπρη  βούλα.
Ο ρυθμός στην επανάληψη ήταν αρκετά γρήγορος με τον Μάρκοβιτς να είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν. Ο Γιαννιώτας στο 49’ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με το Γκακπε να κάνει τη προβολή μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να την στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Η ομάδα της Λεμεσού έχει μπει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αποκτώντας ψυχολογία μετά και την ισοφάριση, αφού στο 56’ πήρε κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ. Μετά από προσπάθεια του Αγκίρε από τα αριστερά, μπαίνοντας στη μικρή περιοχή έκανε το γύρισμα και η μπάλα πήγε στα δίχτυα από τα πόδια του Χαντλ.

Εξαιρετικό τέρμα από τον Γιάννη Γιαννιώτα, μετά την εκτέλεση κόρνερ από το Πέδρο, ο Ελλαδίτης έκανε το σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Λούτσιτς δεν είχε περιθώρια βελτίωσης. Ο Απόλλωνας μετά το 67’, είχε σκορ πρόκρισης και ήταν πιο άνετος στο παιχνίδι του.
 
Ο Ζίερτσιτς έκανε το σουτ έξω από τη μικρή περιοχή του Απόλλωνα και έκανε το σουτ, αλλά ο Μολ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 77’  ο Σαρδινέρο μετά από τη κάθετη πάσα του Γκακπέ, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ, λίγο έξω από τη μικρή περιοχή αλλά ήταν άστοχο.
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Απόλλων: Μολ, Μάρκοβιτς, Περέιρα (Πίττας), Πέδρο, Αγκίρε, Γιαννιώτας, Χάμπος (Ενσούε), Σάλαϊ, Γιούστε, Σαρδινέρο, Γκακπέ (Ζελάγια)
 
Αούστρια Βιέννης: Λούτσιτς, Γιαρζούε, Ντεμάκου, Σαξ (Εντομόνγι), Ζίερτσιτς, Γκράνγουλ, Μονσέιν, Κλιν, Μαρτσίνκο, Φιτζ (Τζέκο), Χαντλ
 
Σκόρερ: 18’ Γιαρζούε, 45+1 Γκάγκμπε (Π), 56’ Χαντλ(αυ),67’ Γιαννιώτας
 
Kίτρινες: 25’ Χάμπος 28’ Γιαρζούε, 63’ Φιτζ