Στο μυαλό του Ντολ για το πλάνο ανατροπής του ΑΠΟΕΛ στο Μπακού

Έτοιμος να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πάρει την πρόκριση ο ΑΠΟΕΛ, καθώς απόψε (19:30) ρίχνεται στη μάχη για τον επαναληπτικό αγώνα με την Καραμπάχ στο Μπακού, για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» πάρουν την πρόκριση, θα βρεθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (σ.σ. με πιθανότητα να βάλουν στα ταμεία τους το πόσο της τάξης των €15.250.000).
 
Στην περίπτωση όμως που η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν πανηγυρίσει την πρόκριση στην αποψινή αναμέτρηση, οι πρωταθλητές θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και το... ντοπάρισμα από τους «πορτοκαλί» στον Αρχάγγελο κάνουν τον κόσμο να ευελπιστεί στην υπέρβαση αλλά και σε μια διαφορετική εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Λευκωσία.
 
Είναι γεγονός πως ο βαθμός δυσκολίας του αποψινού αγώνα είναι μεγάλος λόγω και της «καυτής» ατμόσφαιρας που θα υπάρχει στο στάδιο «Τοφίκ Μπαχράμοφ», το οποίο αναμένεται να είναι κατάμεστο.
 
Ο Τόμας Ντολ, στο κρίσιμο ντεμπούτο του στον πάγκο των «γαλαζοκιτρίνων», συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους Εφραίμ, Βούρο, Χάνι και Ζοαοζίνιο, οι οποίοι όμως δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν έχουν δηλωθεί στη σχετική λίστα της UEFA για τα παιχνίδια του γ’ προκριματικού.
 
Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σάβιτς (σ.σ πρόβλημα στους κοιλιακούς) και Άλεφ (σ.σ. θλάση 2ου βαθμού). Επιπρόσθετα, στη λίστα με τους τραυματίες προστέθηκε τις τελευταίες μέρες και ο Βούρος, αφού διαγνώσθηκε με κάταγμα 4ου μετακαρπίου αριστερού χεριού.
 
Ο Γερμανάς τεχνικός, αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας του -ιδιαίτερα στην άμυνα- τον αναγκάζουν να κάνει δεύτερες σκέψεις.
 
Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Ντολ αναμένεται ν’ αλλάξει τη διάταξη της ομάδας από το 3-5-2, το οποίο χρησιμοποιούσε το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι.
 
Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Μπέλετς να παίρνει θέση βασικού στην εστία. Οι Μερκής και Λαφράνς θα αποτελέσουν το κεντρικό δίδυμο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μιχαΐλοβιτς και στο αριστερό ο Ιωάννου.
 
Στον χώρο του κέντρου, ο Γκέντσογλου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο ένας εκ των δυο, με τους Σοούζα και Μάτιτς να διεκδικούν μια θέση δίπλα στον Ελλαδίτη μέσο.
 
Πιο μπροστά τους θα κινείται σε ρόλο δεκαριού ο Ντε Βινσέντι. Στα πλάγια της επιθετικής γραμμής, ο Γιάκολις θα κινείται στη δεξιά πλευρά και ο Τάμαρι στην αριστερή. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Πάβλοβιτς.
 
Σε περίπτωση που ο προπονητής των «»γαλαζοκιτρίνων» χρησιμοποιήσει δυο επιθετικούς στο παιχνίδι, ο Χαλένιους το πιο πιθανόν θα πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Πάβλοβιτς. Δηλαδή αν ο ΑΠΟΕΛ, αγωνιστεί με δυο επιθετικούς υπάρχει η πιθανότητα να αγωνιστεί με σχηματισμό 4-4-2 ή ένα αμυντικό χαφ και σχηματισμό 4-1-3-2.
  
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: