Τα ιερά τέρατα της Ευρώπης που κατατρόπωσε ο Ζελάγια

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα κατάφερνε να πετύχει το άπιαστο με τη φανέλα του Απόλλωνα. Και όμως, ο Εμίλιο Ζελάγια απέδειξε ότι στον ποδοσφαιρικό κόσμο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 

O Αργεντινός επιθετικός, με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στην Κάουνο Ζαλγκίρις σκαρφάλωσε στην κορυφή των ευρωπαίων σκόρερ της ομάδας της Λεμεσού με 12 τέρματα, αφήνοντας στη 2η θέση τον Μιλένκο Σπόλιαριτς. Στην παρούσα φάση ωστόσο, ο Ζελάγια είναι δεύτερος σκόρερ όλων των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, καθώς στην πρώτη θέση φιγουράρει ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ με 17 τέρματα. 

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί επίσης και το σύντομο χρονικό διάστημα που πέτυχε τα 12 τέρματα ο Εμίλιο Ζελάγια μέσα σε δυο χρονιές, αφού τα ιερά τέρατα που κατάφερε να ξεπεράσει όπως τους Μιλένκο και Ράουφμαν με 11 τέρματα, τα πέτυχαν σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα. 

Ο Μιλένκο Σπόλιαριτς για παράδειγμα ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Λεμεσού για ένδεκα ολόκληρα χρόνια, πέτυχε τα ένδεκα του τέρματα σε έξι ευρωσεζόν του Απόλλωνα, ενώ ο εμβληματικός επιθετικός της Ομόνοιας, Ράινερ Ράουφμαν που βρισκόταν στο τριφύλλι για επτά χρόνια, πέτυχε τα ένδεκα γκολ σε πέντε ευρωσεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Σκέφτηκα: άντε, φτάνει, πόσα χρόνια να είσαι εκεί πάνω;»

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, ότι η συχνότητα σκοραρίσματος του Εμίλιο Ζελάγια στην Ευρώπη (23 αγώνες, 12 γκολ) είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που είχαν οι παλιές δόξες του κυπριακού ποδοσφαίρου. 

Ακόμη, και ο Ιβάν Τρισκόφσκι της ΑΕΚ που βρίσκεται με διαφορά στην κορυφή των ευρωπαίων σκόρερ με τα 17 τέρματα, κατάφερε να τα πετύχει σε σύνολο 47 αγώνων. 

Εάν συνεχίσει το... πολυβόλο Εμίλιο Ζελάγια με αυτούς τους ρυθμούς να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα... ποιος ξέρει; Ίσως να μιλάμε για ένα επικό ρεκόρ στα χρονικά του κυπριακού ποδοσφαίρου...