Ισχυρός στην κλήρωση του γ' προκριματικού ο ΑΠΟΕΛ!

Η ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων για τον α' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το είχε δείξει και η omada.com.cy το είχε καταγράψει και αναδείξει: Κλείνει το μάτι στον ΑΠΟΕΛ η τύχη...

Στην (εικονική) κατάταξη των ομάδων με το μεγαλύτερο συντελεστή εν όψει της κλήρωσης του γ' προκριματικού γύρου (σ.σ. διεξάγεται την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου) ο πρωταθλητής Κύπρου ήταν στην όγδοη θέση και χρειαζόταν (τουλάχιστον) δύο αποκλεισμούς, ώστε να είναι αυτός στο γκρουπ των ισχυρών.

Δεδομένα μπροστά του ήταν και παραμένουν ο Άγιαξ (70.500), που εκκινεί από τον γ' προκριματικό, και οι Κοπεγχάγη (31.000) και Ντινάμο Ζάγκρεμπ (29.500), που εκκινούν -όπως και οι «γαλαζοκίτρινοι»- από τον β' προκριματικό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: «Δεν μπορώ να απαντήσω, αν στέλνει μήνυμα...»

Από τις ομάδες που μετείχαν στον α' προκριματικό γύρο μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΑΠΟΕΛ είχαν οι Σέλτικ (31.000), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (31.000), Αστάνα (27.500) και Λουντογκόρετς (27.000). Εξ αυτών η πρωταθλήτρια Σκοτίας εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, καθώς επικράτησε εκτός έδρας 3-1 του Σαράγεβο.

Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ μετά το 1-1 στη Λευκορωσία κινδύνεψε κι αυτή με αποκλεισμό, καθώς μέχρι το 82ο λεπτό έχανε 1-0 στην Πολωνία από την Πιαστ Γκλίβιτσε, αλλά με δύο γκολ στο τέλος (82', 87') έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη-πρόκριση.

Οι δύο επιδιωκόμενοι αποκλεισμοί, ωστόσο, ήλθαν στα άλλα ζευγάρια. Η μεν Λουντογκόρετς μετά την ήττα της με 2-1 στην Ουγγαρία από τη Φερεντσβάρος ηττήθηκε και στη Βουλγαρία (αυτή τη φορά με 3-2), η δε Αστάνα μετά το υπέρ της 1-0 στο Καζακστάν ηττήθηκε 3-1 στη Ρουμανία από την Κλουζ.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΑΠΟΕΛ «αναρριχήθηκε» στην πέμπτη θέση των ομάδων με τους μεγαλύτερους συντελεστές και, αυτονόητα, θα είναι στο γκρουπ των έξι ισχυρών στην κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη Δευτέρα.