Νικηφόρα πρόβα με γκολ στο... τρίτο ημίχρονο!

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στο ΓΣΠ επικράτησε 2-1 της Δόξας σε αναμέτρηση τριών ημιχρόνων (δύο 45λεπτων και ενός ημίωρου).

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ είχε χαμένο τετ α τετ με τον Χαλένιους (9’), ωστόσο η Δόξα είχε δοκάρι σε πλασέ του Καρλάο (16’). Στο διάστημα αυτό το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, ωστόσο διαφορά στο βαθμό ετοιμότητας των δύο αντιπάλων δεν φάνηκε, σε αντίθεση με το πρόβλημα των πρωταθλητών να συνδυαστούν και ν’ αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάβιτς αντικατέστησε τον Λαφράνς, οι «γαλαζοκίτρινοι» ενέτειναν την πίεσή τους, είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Χαλένιους (50’), αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Μπραμπίγια, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βούρου σε ντρίμπλα στα όρια της περιοχής (59’).

Η Δόξα προχώρησε άμεσα σε οκτώ αλλαγές, οι οποίες προστέθηκαν στις δύο με τη σέντρα του β’ μέρους, ο Τραμετσάνι πέρασε διαδοχικά τους Μάτιτς, Σιέλη, Τάμαρι, Βιντιγκάλ, Άλεφ και Ζοαοζίνιο, ωστόσο η πιο καλή στιγμή του ΑΠΟΕΛ ήταν το δοκάρι του Ιορδανού στο 71’.

Οι πρωταθλητές απείλησαν ξανά στο τρίτο ημίχρονο (ημίωρης διάρκειας) με τους Τάμαρι (102’), Μπέζιακ (103’), Άλεφ (105’), Βιντιγκάλ
(113’) και έφτασαν στη νίκη στο τελευταίο πεντάλεπτο: στο 116' ο Σάβιτς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αξιοποίησε γύρισμα του Μακρή για την ισοφάριση και στο 119' ο Μπέζιακ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ολοκλήρωσε την ανατροπή του ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ (3-5-2): Μπέλετς (91’ Βάτερμαν) - Βούρος (66’ Σιέλης), Λαφράνς (46’ Σάβιτς), Ιωάννου (91’ Καλογήρου) - Γιάκολις (89’ Μακρής), Σόουζα (91’ Μπέζιακ), Γκέντσογλου (60’ Μάτιτς), ντε Βινσέντι (75’ Άλεφ), Μιχαΐλοβιτς (82’ Ζοαοζίνιο) - Χαλένιους (71′ Τάμαρι), Πάβλοβιτς (71′ Βιντιγκάλ).