Στο Κισινάου για να «κλειδώσει» την πρόκριση η ΑΕΚ

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ, Βάσου Βάσου
 
Πολλοί πίστευαν ότι το σημερινό ταξίδι της ΑΕΚ στη Μολδαβία δεν θα είχε τόσο άγχος και αγωνία. Η εκτίμηση που υπήρχε στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο είναι πως η ομάδα, με την πείρα και την ποιότητα που διαθέτει (έστω κι αν δεν έγιναν έγκαιρα οι μεταγραφικές ενισχύσεις), θα μπορούσε από το πρώτο παιχνίδι στο «Αρένα» να «καθάριζε» την υπόθεση πρόκριση απέναντι στην Πετροκούμπ. Αυτό, όμως, δεν έγινε.
 
Η ΑΕΚ ταξιδεύει σήμερα στη Μολδαβία έχοντας στις αποσκευές της το στενό 1-0 του πρώτου αγώνα, το οποίο ναι μεν τις δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, αλλά θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια το βράδυ της Πέμπτης στο Stadionul Zibru της πρωτεύουσας Κισινάου, για να μπορέσει να πάρει το ποθούμενο, γι’ αυτήν, αποτέλεσμα. Άλλωστε, η καλή παρουσία που είχε η Πετροκούμπ και η μικρή ήττα που δέχθηκε στη Λάρνακα φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας στις τάξεις της ομάδας της Μολδαβίας.
 
Εξού και μερικοί φανατικοί οπαδοί της ομάδας μετέβησαν στο αεροδρόμιο του Κισινάου για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές μετά την επιστροφή τους από την Κύπρο. Οι Μολδαβοί δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για να περάσουν (για πρώτη φορά στην ιστορία τους) στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, γι’ αυτό και η αποστολή της ΑΕΚ προβλέπεται δύσκολη και απαιτεί σοβαρότητα.
 
Ανέβασε ρυθμούς ο Μοισόφ
Στη χθεσινή πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ ο Ντάνιελ Μοισόφ ανέβασε ρυθμούς. Η συμμετοχή του στην αποστολή για τη Μολδαβία θα κριθεί στη σημερινή τελευταία προπόνηση (πάλι πρωί) πριν την αναχώρηση της ομάδας για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Λογικά ο Σκοπιανός στόπερ θα βρίσκεται στην αποστολή και θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα αύριο Τετάρτη στο Stadionul Zibru. Από κει και πέρα, οι Μ. Αντωνιάδης και Ασούμπρε, οι οποίοι ήταν εκτός αποστολής στον πρώτο αγώνα, γυμνάστηκαν σε φουλ ρυθμούς τις τελευταίες μέρες και μάλλον θα ταξιδέψουν μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για το Κισινάου. Αντίθετα, ο Μ. Σπόλιαριτς ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων και μάλλον θα παραμείνει στην Κύπρο. Η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα (16/7) στις 2μ.μ. από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Κίεβο της Ουκρανίας, όπου θα κάνει ενδιάμεσο σταθμό και από εκεί με άλλη πτήση θα μεταβεί στο Κισινάου της Μολδαβίας, όπου αναμένεται να φθάσει αργά το βράδυ. Οι αθλητικοί συντάκτες που θα συνοδεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσουν σήμερα με διαφορετική πτήση στις 1.20μ.μ. για το Βουκουρέστι, όπου θα κάνουν ενδιάμεσο σταθμό και από εκεί με άλλη πτήση αναμένεται να φθάσουν λίγο πριν τις 11 το βράδυ στο Κισινάου.
 
Το πρόγραμμα στη Μολδαβία
Αύριο Τετάρτη (17/7), στις 6.30μ.μ. (στη Μολδαβία είναι η ίδια ώρα με την Κύπρο), ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ κι ένας ποδοσφαιριστής θα παραχωρήσουν στο Stadionul Zibru δημοσιογραφική διάσκεψη για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης και στις 7.30μ.μ. η ομάδα θα προπονηθεί στο γήπεδο όπου θα γίνει ο επαναληπτικός. Θυμίζουμε, ότι η Πετροκούμπ δεν θ’ αγωνιστεί στη φυσική της έδρα, καθότι το γήπεδό της δεν πληροί τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Αυτό το στοιχείο ενδεχομένως να αποτελεί αβαντάζ για την ΑΕΚ, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, ο καιρός στη Μολδαβία είναι καλός, η θερμοκρασία την ημέρα κυμαίνεται μεταξύ 25-26 βαθμούς κελσίου, ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει κάπως. Ιδανικός καιρός για ποδόσφαιρο.   
 
Θέλει Ντιόγκο Βερδάσκα
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η ΑΕΚ επιχειρεί να εντάξει στο δυναμικό της τον Πορτογάλο αμυντικό Ντιόγκο Σόουζα Βερδάσκα. Πρόκειται για 22χρονο στόπερ, ο οποίος ανήκει στην Σαραγόσα, ομάδα που πέρσι είχε ξεκινήσει την σεζόν ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τον γνωρίζει πολύ καλά. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ΑΕΚ έχει ήδη καταθέσει επίσημη πρόταση στην Σαραγόσα για την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού, αλλά η πρότασή της έχει απορριφθεί. Αυτό που σημειώνεται, ωστόσο, είναι ότι η ομάδα της Λάρνακας δεν αποκλείεται να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση για τον ποδοσφαιριστή. Ο Βερδάσκα έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο με τη Σαραγόσα και θεωρείται παίκτης με τεράστια προοπτική. Τα δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν ότι ο ίδιος παρουσιάζεται θετικός στο να δοκιμάσει κάτι καινούργιο στην καριέρα του. Μάλιστα, η ιστοσελίδα tranfermarket εκτιμά ότι η αξία του 22χρονου στόπερ ανέρχεται σήμερα στο μισό εκατομμύριο ευρώ! Έχει ύψος 1.85 και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μποαβίστα προτού πάει στην Πόρτο, όπου πραγματοποίησε πολλές συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα. Στη Σαραγόσα αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια έχοντας γεμάτες σεζόν, αφού ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Συνολικά κατέγραψε 59 συμμετοχές την τελευταία διετία και σημείωσε τρία γκολ, όλα τη σεζόν που έληξε. Είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας μέχρι και την U20. Σύμφωνα πάντα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Ισπανία, για τον ποδοσφαιριστή προκύπτει ενδιαφέρον και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Σε χθεσινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου ούτε διέψευσε, ούτε επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Βερδάσκα.
 
Θλίψη για Κοκή
Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γεώργιου (Κοκή) Θεμιστοκλέους για τον αδόκητο θάνατο του. Ο θανών διετέλεσε ποδοσφαιριστής και μέλος του Δ.Σ. του Πεζοπορικού και μετέπειτα ιδρυτικό μέλος της ΑΕΚ.

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας